Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Riet naar de tandarts

Riet heeft al een paar jaar last van een los zittende voortand. Uiteraard heeft onze tandarts in Rijnsburg er al meerdere keren naar gekeken maar er was een probleem. Er zat namelijk een ontsteking waardoor het tandbeen langzaam oploste. De tandarts had wel een oplossing maar daarvoor moest eerst de ontsteking weg zijn. Daar zijn in de loop van de jaren verscheidene pogingen toe gedaan, maar zelfs met behulp van medicijnen verdween de ontsteking niet. En aangezien de tand weliswaar los zat maar verder nauwelijks problemen opleverde vond Riet het eigenlijk wel best.

Tot een paar weken geleden de tand vervaarlijk los leek te gaan zitten, en de laatste tijd begon bijten toch wel pijn te doen. Na mijn ervaringen bij de tandarts hier besloot Riet nog voor onze vakantie dat ze meteen bij thuiskomst langs zo gaan. Meteen werd afgelopen maandag en het oordeel viel haar niet mee. De tandarts bevestigde het oplossen van het tandbeen maar gaf ook aan dat er nu heel snel iets gedaan moest worden omdat de ontsteking al voorzichtig de omliggende tanden begon aan te tasten. Er werd dus een afspraak gemaakt voor vandaag.

Om half drie ging Riet „onder het mes” en ze kwam na ruim een uur weer naar buiten, zonder de originele voortand maar met een noodbrug die volgende week vervangen gaat worden door een definitieve brug. De hele operatie was weliswaar door de verdoving pijnloos verlopen maar heel vervelend was wel dat de tandarts de wond niet had gehecht. Dat had hij bewust gedaan in de hoop dat de ontsteking daardoor zal verdwijnen, maar het resultaat was dat de wond bleef bloeden. En Riet loopt dus nu al de hele tijd rond met een mond vol bloed.

Of zoals ze het zelf zei in het mailtje wat ze vanmiddag naar me stuurde toen ik nog op mijn werk was, „Ik lijk Dracula wel”…

Ik heb ook weer wat nieuwe vakantiefoto’s geplaatst. Je kunt ze bekijken via deze website, klik onder „Links” op „Vakanties”, dan kom je op de pagina met al onze vakantiefoto’s. Rechts bovenaan onder „Foto Albums” staat als eerste „Vakantie Indonesië”, als je daarop klikt kom je op de juiste pagina.



Website van Willem en Riet