Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Turtle power

Ninja_Turtles_ATC

Vanmorgen zag ik tijdens mijn gebruikelijke zondagochtend koffie bij de Coffee Bean een stel zitten die ontbijt hadden besteld, en voordat ze begon te eten maakte de jongedame een foto van haar volle bord met haar telefoon. Dat op zich is niet zo vreemd, het merkwaardige zat hem echter in de manier waarop dat ging. Ze praatte terwijl ze het deed gewoon door met haar tafelgenoot en het ging schijnbaar gewoon onder het loopje door. Zo erg is het dus al hier met het maken van foto’s van hun eten, ze doen het zelfs al zonder dat ze er erg in hebben!

 
Maar even genoeg over die irritante gewoonte, er was in het Alabang Town Center een groots evenement vandaag waarbij ik onwillekeurig een grijns niet kon onderdrukken.
 
Tijdens mijn twee bioscoopbezoeken in Nederland kregen we een voorstukje te zien van een nieuwe film over de “Ninja Turtles”, bij de meesten van boven de twintig vast nog wel bekend van de tekenfilms die van eind jaren tachtig tot halverwege de jaren negentig op de tv waren. Ik zei in de bioscoop toen al dat ik ervan overtuigd was dat deze film op de Filippijnen een groot succes zou worden.
 
En jawel hoor. Want wat zag ik vandaag in het ATC, een grote show over de nieuwe film van, jawel, de Ninja Turtles. Op het podium liep een als Ninja Master verklede figuur die als presentator fungeerde, en er stonden twee “Ninja Turtles” waarmee je op de foto kon. Leuk voor de kleine kinderen zou je zeggen, maar hele families verdrongen zich om op het podium op de foto te kunnen met de als Ninja Turtles verklede figuren in een karate-achtige pose.
 
Leuk voor de kinderen zouden we zeggen in Nederland. Hier doen de vaders ook mee, en vaak nog fanatieker dan de kinderen...


Website van Willem en Riet