Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Kroketten!

IMG_0373a

Ja, jullie zien het goed, dit is precies wat het lijkt... kroketten! Puur toevallig vonden we die vanmiddag tijdens het winkelen.

Omdat we er al een tijdje niet waren geweest en we een paar dingetjes nodig hadden die we in het Alabang Town Centre niet hadden kunnen vinden gingen we vanmiddag weer eens naar Makati. We reden naar het winkelcentrum de Greenbelt, en daar vonden we inderdaad de dingen die we zochten: een paraplubak, schoonmaakborsteltje voor mijn camera en nog wat kleine dingetjes.

Na het winkelen gingen we wat drinken op een terrasje en wat zagen we tot onze stomme verbazing op het menu staan, inderdaad, kroketten dus. Die moesten we natuurlijk wel bestellen, want we hebben het al vaak gezegd, een van de dingen die we missen als we uit Nederland weg zijn is een echte Hollandse kroket.

Nou, dat waren deze dus niet. Ze waren een beetje melig en eigenlijk erg aardappelkroketterig, maar ondanks dat ze de vergelijking met de echte Kwekkeboom niet konden doorstaan waren ze toch redelijk goed te eten. Echt helemaal snappen doen ze het dus nog niet, want anders hadden ze er ook niet een bakje met knoflookmayonaise bij gedaan maar mosterd.

Een beetje surrogaat dus maar toch...



Website van Willem en Riet