Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Unox rookworst!

Aankomst_Riet

Het was vandaag wat je noemt een mooie dag met rustig weer en veel zon. Heel af en toe viel er een spatje regen maar dat was letterlijk niet meer dan een spatje, en er was verder helemaal niets dat erop wees dat er een supertyfoon in aantocht is.


We waren er aan het begin van de week niet helemaal gerust op of alles wel goed zou gaan met de terugreis van Riet gezien de weersverwachtingen maar eergisteren bleek gelukkig al dat de supertyfoon pas in de loop van morgen onze regio zal bereiken en dus vandaag geen roet in het eten zou gooien voor KLM vlucht 807.

Niet dat er sprake zou zijn van enig gevaar, want zelfs als de supertyfoon de Filipijnen bereikt terwijl het vliegtuig onderweg is dan is de standaard procedure om na de tussenlanding in Taipei niet verder te vliegen. Maar dat zou dan wel betekenen dat de passagiers daar zouden moeten blijven totdat het veilig is om naar Manila te vliegen, en dat geeft zowel vertraging als rompslomp. Zover is het gelukkig niet gekomen want er was vandaag zoals dat heel toepasselijk heet nog geen vuiltje aan de lucht.

De enige met problemen was ik zelf, want Riet zou tegen half acht in de avond landen en er was vanavond een buitengewoon drukke avondspits. Ik kwam dan ook vlak bij de luchthaven in een file te zitten en kwam pas op de luchthaven aan toen het vliegtuig al was geland. Gelukkig duurt het dan nog even voordat Riet daadwerkelijk buiten staat dus uiteindelijk was ik nog net op tijd. De terugrit naar huis ging gelukkig wel heel vlot en uiteindelijk was Riet (van landing tot voordeur) met een uur thuis en dat moet haast wel een record zijn.

Thuis gekomen kon Riet tot haar groot genoegen lekker buiten op het terras zitten. Voor mij was er een bijzondere verrassing want er zaten twee Unox rookworsten in haar koffer, waarvan ik er meteen één soldaat heb gemaakt op een paar sneetjes brood...


Website van Willem en Riet