Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Foto's

Riet_en_Maraia

Ik ben aan een nieuw paspoort toe, om twee verschillende redenen. Allereerst verloopt mijn huidige paspoort begin februari en dat is minder dan zes maanden na nu, voor veel landen inclusief de Filippijnen een probleem omdat een paspoort nog minimaal zes maanden geldig moet zijn om het land in te mogen. En de tweede reden is dat ik geen zes lege pagina's meer heb, en dat is voor vrijwel alle landen waar je een visum voor nodig hebt een voorwaarde.

Tijd dus om een nieuw paspoort aan te gaan vragen en dat moeit ik doen op de Nederlandse ambassade hier op de Filippijnen want in Nederland sta ik officieel uitgeschreven. Afgelopen week had ik het aanvraagformulier al uitgeprint en ingevuld, pasfoto's had ik nog en via een emailtje had ik een afspraak gemaakt om vanmorgen om negen uur op de ambassade te zijn voor het indienen van de aanvraag.

Het op tijd bereiken van de ambassade bleek al een mirakel want toen we vanmorgen om half acht richting Makati vertrokken waar de ambassade is gevestigd stond het verkeer in Alabang al helemaal vast. Het duurde dan ook bijna drie kwartier om de toerit voor de skyway te bereiken die hier normaal gesproken met de auto amper tien minuten vandaan ligt. Vandaar ging het gelukkig beter en de verwachte drukte in de stad zelf viel erg mee dus ik was mooi op tijd.

Toch ging de aanvraag niet door, want er was een probleem met mijn pasfoto's. Hoewel die een jaar of twee geleden pas in Nederland zijn gemaakt waren ze niet goed genoeg. Blijkbaar zijn er nieuwe regels, en ik kreeg een formulier van vier kantjes voorgeschoteld waarop staat waar een pasfoto voor een Nederlands paspoort allemaal aan moet voldoen. Het probleem met de mijne was dat er een zweem van een schaduw in de achtergrond zat en dat mag niet meer.

Ik zal dus nieuwe pasfoto's moeten laten maken en opnieuw naar de ambassade moeten voor een nieuwe poging om de aanvraag voor mijn nieuwe paspoort in te dienen. En dat terwijl de tijd begint te dringen want ik heb net gehoord dat ik begin september voor zaken naar Kuala Lumpur moet en dan moet alles dus rond zijn.

Riet had gisteravond een "Girl's Night Out" met haar vriendinnen, en daar is de foto van vandaag van. Het ging later overigens nog tot de vroege uurtjes door als een "Girl's Night In". In ons huis welteverstaan...


Website van Willem en Riet