Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Voorbereidingen

Koffer_gepakt


De laatste volle dag in Manila voor onze vakantie is al weer om en dat was gelijk ook mijn voorlaatste werkdag. Morgenavond vertrekken we met vlucht KL808 naar Nederland, met een tussenstop in de Taiwanese hoofdstad Taipei, een vlucht van in totaal zestien uur.

Morgenochtend ga ik nog gewoon naar mijn werk en halverwege de middag ga ik dan naar huis, waar we als alles goed gaat dan om een uur of half vijf worden opgepikt om naar de luchthaven te worden gebracht. Het is nogal chaotisch op het werk, zoals eigenlijk altijd voordat je op vakantie gaat want je bent eigenlijk meer aan het regelen dat alles blijft doorgaan als je weg bent dan dat je nou daadwerkelijk iets productiefs doet. In mijn geval heb ik nog de handicap dat mijn vaste vervanger, mijn maatje Fairuz, op dit moment vanwege droeve familieomstandigheden in zijn thuisland Maleisië zit en dat is lastig overdragen. Uiteraard ga ik hem op dit moment niet lastig vallen, ik zal de overdracht via achtergelaten berichten moeten doen.

En uiteraard zijn we al begonnen met het pakken van de koffers. In de winter is dat een stuk eenvoudiger dan in de zomer want al onze winterkleren zijn nog in Nederland en zomerkleren hoef je ’s winters nou eenmaal niet mee te nemen. In de zomer heb je weer het dilemma dat je zomerkleren moet inpakken, maar wat sleep je nou allemaal mee? Gelukkig hebben we er inmiddels genoeg ervaring mee zodat we eigenlijk vrij snel klaar zijn. De koffers staan dus al grotendeels klaar, alleen de gebruikelijke zaken als opladers en snoeren moeten er nog in. Helemaal vol zijn ze bij lange na niet en dat moet ook niet want er moet heel veel ruimte over blijven voor de terugreis.

Ons boodschappenlijstje ligt namelijk ook al klaar, en dat bestaat hoofdzakelijk uit pakken Senseo...



Website van Willem en Riet