Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Vergaderingen

22052012065

Ik loop de laatste tijd nogal wat vergaderingen af en ook vandaag was weer zo’n dag. De eerste stond gepland voor acht uur en twee uur duren, een lekker begin van de dag dus maar niet heus.

Die eerste vergadering was overigens wel een belangrijke want het was een bespreking die ons moest voorbereiden op weer een onderzoek wat gedaan wordt naar ons project. Dat klinkt heel gewichtig, en in feite is het dat eigenlijk ook wel. Shell heeft wereldwijd nogal wat projecten lopen en daar is vele miljarden mee gemoeid. Ons eigen project is eigenlijk maar een kleintje met een totaal kostenplaatje van netaan één miljard dollar, maat toch ruim groot genoeg om ook bij ons de vinger aan de pols te houden.

Dat vinger aan de pols houden gebeurt door onafhankelijke onderzoeken waarbij gekeken wordt naar alle aspecten van een project. We hebben er de afgelopen maanden al een paar gehad en we zijn ze tot nu toe allemaal met vlag en wimpel doorgekomen. Sterker nog, in Shell kringen wordt ons project zelfs als een lichtend voorbeeld gebruikt voor andere projecten en daar zijn we behoorlijk trots op. Wel zaak natuurlijk om die positie te behouden en vandaar dat we ons op al die onderzoeken goed voorbereiden.

Rond het middaguur hadden we nog een andere vergadering die eigenlijk plaatsvond in Kuala Lumpur maar waar we via een geluidsverbinding aan meededen. Omdat die vergadering om twaalf uur begon werd er zoals hier de gewoonte is een lunch bij geserveerd, en op de bovenstaande foto zie je dan ook een rijtje collega’s achter in de vergaderzaal van het eten genieten.

Eigenlijk is het hier een zeldzaamheid als er een grote vergadering is en er is niks te kanen, en als je zoals ik veel vergaderingen bijwoont dan moet je daar behoorlijk mee uitkijken. Ik sla dan ook zoveel mogelijk van de aangeboden maaltijden en snacks over want anders zou ik hier helemaal dichtgroeien...



Website van Willem en Riet