Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Mall of Asia

IMG_0340a


De eerste dag van ons lange weekend! En we hadden op deze dag een bezoek gepland aan de Mall of Asia, een enorm groot winkelcentrum wat volgens veel van mijn collega’s een must-see is. Een klein vooronderzoekje was nodig om uit te vinden waar het precies was en dat bracht ook aan het licht dat dit winkelcentrum het grootste op de Filippijnen is en het op drie na grootste van de wereld!

De verwachtingen waren dus redelijk hoog gespannen al moet gezegd dat we in Kuala Lumpur wat grote Mall’s betreft al het een en ander gewend zijn. Maar er was niets te veel gezegd, het was groot! De Mall of Asia is gelegen aan de baai van Manila en alles is er ruim van opzet. De toegangsweg alleen al is zesrijbanen breed en er is enorm veel gelegenheid om te parkeren. En dat is wel nodig ook want zoals verwacht was het er enorm druk.

Tijdens onze wandeling door de Mall hoorden we voortdurend dezelfde muziek, van Kate Perry (heeft die nou echt maar drie plaatjes gemaakt?) die morgen in de concertzalen van de Mall optreedt en ze was zelf ook nog in het winkelcentrum aanwezig om haar eigen parfum merk “Purr” te promoten. We konden haar door de enorme drukte niet zien maar ze was er wel want dat konden we zien op een groot scherm.

Verder heeft Manila alweer pluspunten gescoord want we zagen een Belgische patatkraam met echte friet in een puntzak! Het enige wat altijd weer jammer is van het bezoeken van Mall’s is dat ik daarvoor beslist de verkeerde vrouw heb getroffen...



Website van Willem en Riet