Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Moederdag

Panorama_ATC_Moederdag_2

Moederdag is ook op de Filippijnen een dag die uitgebreid wordt gevierd. Gisteren was dat al te merken want op de weg en in de winkelcentra was het hartstikke druk. Filippino's vieren moederdag ook wel met bloemen en cadeaus maar niet zoveel, het is veel meer een traditie om met de hele familie uit eten te gaan.

En daar hadden alle restaurants aardig op ingespeeld want ze hadden allemaal hun terras als dat maar enigszins mogelijk was uitgebreid. Het pleintje voor "Italianni's" stond dan ook helemaal vol met tafels en stoelen, de helft van "Italianni's" en de andere helft van het tegenover liggende gekke knoflook restaurant.

Nee echt, dat heet nog echt zo ook! "Krazy Garlik", een restaurant waar alle gerechten met enorme tenen knoflook worden vervaardigd. Overbodig te zeggen dat wij daar nog nooit zijn geweest en dat dat ook niet gauw zal gaan gebeuren.

Ik heb op het pleintje de bovenstaande foto gemaakt, en eigenlijk is dat een foto die in drieën is genomen. Het resultaat is erg grappig al zeg ik het zelf want de jongeman met het grijze shirt en de man met het blauwe shirt achter hem staan dus allebei twee keer in deze foto. Een vergroting van de foto krijg je te zien als je er op klikt.


Website van Willem en Riet