Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Auto

De auto moest nog steeds worden betaald want we hadden alleen nog maar een kleine aanbetaling gedaan. Dat was genoeg voor het recht tot aankoop maar pas met het betalen van de rest zouden we officieel eigenaar worden. Daarvoor hadden we geld overgemaakt vanuit Nederland en gisteren was dat eindelijk bijgeschreven op onze Pesos rekening.

Vandaag ging ik dus naar de bank om te vragen of ik op korte termijn een flink bedrag in contanten op kon nemen. Dat bleek geen enkel probleem, het kon zelfs meteen, alleen had ik geen zin om met zoveel geld over straat te gaan. Ik sprak dus af op de bank om aan het eind van de middag langs te komen om het geld op te halen, en ik sprak met John, de eigenaar van Calamba Auto Sales, af dat hij zou regelen dat ik opgehaald zou worden en met een auto naar zijn garage zou worden gebracht.

Ondanks dat de chauffeur te laat kwam opdagen was ik nog net voor sluitingstijd bij de bank. Met het geld in een bruine papieren zak (echt waar!) reden we naar Calamba Auto Sales waar allereerst de stapel werd geteld. Dat duurde even, maar nadat alles in orde was bevonden werden de papieren getekend, de verzekering afgesloten en de afspraak gemaakt dat ik de auto volgende week ophaal.

We zijn nu geen miljonair meer maar we hebben wel een auto!



Website van Willem en Riet