Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Op zoek naar een huis - Dag 2

Alabang_0167a

Onze tweede dag in Alabang Village begon meteen al goed, het eerste huis was al gelijk een toppertje. En daar bleef het niet bij, er volgen er nog een paar die we zeer de moeite waard vonden. Om twaalf uur ‘s middags hadden we weer acht huizen gezien en wat Riet en mij betrof waren er twee serieuze kandidaten, alleen was het probleem dat we allebei een ander huis het mooist vonden.

Na overleg met onze begeleidster en de agent besloten we de beide huizen nog een keer te bekijken en dan een beslissing te nemen. We gingen eerst naar het huis wat ik het mooist vond, en na deze tweede inspectie ronde besloot Riet spontaan om van haar keuze af te zien en ook voor dit huis te kiezen. Ik drong toch maar aan om ook een tweede bezoek af te leggen bij het huis van haar keuze, en daar ben ik achteraf blij om.

In eerste instantie veranderde Riet namelijk toch van gedachten en koos weer voor haar optie. Ik kon daar op zich mee leven, maar ze kwam er zelf al snel op terug. Hoewel de woonkamer van dit huis fantastisch mooi en ruim was toonde de tweede rondgang door het huis aan dat met name het sanitair toch wel een stuk beter was in “mijn” huis en de tuin een stuk groter en mooier, en dat gaf uiteindelijk de doorslag.

We hebben dus een huis uitgekozen en de procedure is in werking gezet om daar voor het eind van de maand in te kunnen trekken. We zijn blij, maar we weten dat die procedure nog voor allerlei obstakels kan zorgen, we hebben pas meer zekerheid over een week of twee, drie. Desondanks gaan we van het positieve uit en we hebben dus vanavond alvast een bezoek gebracht aan een meubelzaak en daar al het een en ander aangeschaft. Het begin is er dus!



Website van Willem en Riet