Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Kabel tv!

De ene klucht volgt hier de andere op, het is af en toe niet te geloven. Ik had afgelopen vrijdag al gemeld dat er een elektricien was geweest die de televisie kabels in de daarvoor bestemde leidingen in de muur had vervangen, en we waren dus klaar voor de aansluiting op het kabelnet. Dachten we...

Maandag heb ik Sky Cable gebeld, de kabel exploitant, om door te geven dat de monteurs weer langs konden komen om ons aan te sluiten en vandaag was het zover. Ze arriveerden inderdaad en begonnen tegen Riet meteen weer over de kabels die niet goed waren. Riet belde mij, gaf mij de telefoon, waarop ik de monteur niet al te vriendelijk meedeelde dat ik alle kabels opnieuw had laten aanleggen en dat die kabels dus prima waren.

Even later belde Riet weer terug, want de kabels waren wel goed maar deden het niet. Nou zei mij dat uiteraard ook niks dus het leek het beste om de elektricien te laten bellen door de kabelmonteur. Zo gezegd zo gedaan, en wat bleek, de elektricien had de oude kabels weliswaar vervangen maar de nieuwe nergens aangekoppeld, dus er kon niet zonder meer een decoder worden aangesloten, er moest nog van alles gebeuren.

Nou mogen de kabelmonteurs dat van hun baas eigenlijk niet doen zonder opdracht, op straffe van ontslag (zeggen ze). Maar ik denk dat Riet weer eens haar “ik ben zo zielig” blik heeft gebruikt want de monteurs besloten om toch maar de juiste verbindingen aan te leggen, op voorwaarde dat mocht Sky Cable bellen met vragen over de verleende service dat we dan geen woord over die extra werkzaamheden zouden zeggen.

En nu zijn we dus eindelijk aangesloten op de kabel en kunnen we tv kijken...



Website van Willem en Riet