Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Paraplu's!

Regen_in_ATC_004a


Hoewel de temperaturen onveranderlijk hoog zijn is het de laatste dagen af en toe flink bewolkt en dat werd het ook vandaag in de loop van de middag. Rond een uur of vier hoorden we de eerste donderklap, maar het bleef voorlopig nog droog. Dat is altijd een beetje een rare gewaarwording, dat je het ziet lichten en hoort donderen maar dat er geen regen valt. Het gaf ons in eerste instantie het idee dat de bui wel weer zou over drijven net als de afgelopen dagen.

Toen we vanavond naar het Alabang Town Center wilden lopen om wat te gaan eten besloten we met een blik op de lucht om toch maar paraplu’s mee te nemen en ja hoor, terwijl ik nog in de hal stond vielen de eerste druppels al. Onderweg viel het allemaal nog wel mee maar toen we bij de Chinees zaten zagen we door het raam dat de regen inmiddels met bakken naar beneden viel. Om aan te geven hoelang we daarop hebben moeten wachten, de laatste keer dat we paraplu’s nodig hadden om naar het ATC te lopen was ergens in maart en de laatste keer daarvoor was in december. En dat waren in die maanden ook zo’n beetje de enige buien van betekenis.

Een beetje regen is hier dus echt heel hard nodig en we zijn dan ook niet rauwig om een flinke plensbui, maar waar we echt niet vrolijk van worden is het verhaal rond het paspoort van Riet. Wat ik in februari heb meegemaakt, waarbij ik pas op het allerlaatste moment mijn paspoort terug kreeg van de Immigratiedienst voor mijn vertrek naar Nederland, lijkt zich nu te gaan herhalen voor Riet. De procedure voor een nieuw verblijfsvisum is gestart meteen na haar terugkeer uit Nederland begin maart en zit nu in de laatste fase. Die houdt in dat je je paspoort weer moet inleveren en dus niet kunt reizen.

Het punt is dat we volgende week zaterdag als alles goed gaat naar Indonesië vertrekken voor onze vakantie, maar de Immigratiedienst gaat het weer onnodig spannend maken. Twee weken geleden hebben we Riet’s paspoort ingeleverd voor die laatste fase onder de garantie dat we het deze week terug zouden krijgen, maar vanmorgen hoorde ik dat er een fout is gemaakt waardoor het overnieuw moet. Er is mij beloofd dat we Riet’s paspoort op zeker terug krijgen voor het eind van de volgende week maar we houden ons hart weer vast…



Website van Willem en Riet