Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Onze kerstboom

OudeJaarsDag_0001a

De week is al weer om en ons laatste weekend in Rijnsburg staat voor de deur. Op zich wel een bijzonder weekend natuurlijk want het is Oud en Nieuw, maar persoonlijk vind ik het een van de vervelendste, zo niet het vervelendste, evenement van het jaar.

Met name het vuurwerk is iets waar ik me altijd kapot aan erger. Het was vandaag ook de hele dag bal, de omliggende buurjongens veranderden de omgeving in een soort oorlogsgebied met constant dom geknal. Kijk, ik heb geen problemen met siervuurwerk en dan specifiek rond de klok van twaalf uur in de Nieuwjaarsnacht, maar dat achter elkaar rondstrooien van dom knalvuurwerk werkt me op mijn zenuwen.

Onze kerstboom heeft het nieuwe jaar niet gehaald. Volgens de traditie blijft de kerstboom altijd staan tot na Nieuwjaarsdag maar dit jaar heeft dat niet zo mogen zijn. De takken hingen al een paar dagen slap en gisteren was al duidelijk dat het einde nabij was. Vandaag is de boom afgetuigd en nu ligt hij in de voortuin te wachten op transport naar de versnipperaar. Hij hoeft alleen nog maar door een paar kinderen ontdekt te worden...



Website van Willem en Riet