Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Kantoorverhuizing

IMG_0452a


Hoewel ik met een aantal collega’s pas geleden ben verhuisd van de 17e naar de 21e verdieping van ons kantoorgebouw moesten we vandaag alweer verhuizen. Onze verdieping is in tweeën gedeeld, de oostelijke helft was gereserveerd voor SPEX (wij dus) en de westelijke helft was voor Fluor, het bedrijf wat de hoofdbewoner is van het gebouw. Een van onze project engineers had echter gezien dat onze helft aanzienlijk minder vergaderkamers had en had daarom voorgesteld om te ruilen. Fluor ging daar mee akkoord en voor ons betekende dat dus weer verhuizen.

Een van mijn verantwoordelijkheden als IM/IT Manager is dus ook het zorgen dat bij zo’n verhuizing alles wat betreft computernetwerken en apparatuur geregeld wordt. Dat had ik ook gedaan en ging vrijdag naar huis in de wetenschap dat aan onze kant alles klaar was en dat in het weekend de IT jongens alles zouden omzetten. Grote verrassing vanmorgen bij binnenkomst was dan ook dat er geen flikker was gedaan. Ik kon dus gelijk al aan de bak vanmorgen.

Na een heleboel geregel konden we dan vanmiddag toch over naar onze nieuwe werkplekken, en op de foto zie je hoe mijn team (Fairuz en Cleng op de voorgrond) staan te wachten tot de technische jongens de boel hebben aangesloten. Mijn nieuwe werkplek is helemaal links op de foto bij het raam, maar zoals je ziet is er weinig van het uitzicht te genieten. De dubbele rolgordijnen zijn namelijk vrijwel altijd dicht omdat het anders niet te harden is van de hitte als de zon naar binnen schijnt...



Website van Willem en Riet