Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Tweede!

Quiz Night - 2nd place 2

Ja, toch weer even over de Quiz Night, want daar ga ik nog steeds iedere woensdagavond naar toe. Ik heb zoals ik al had verteld een vaste tafel maar het is niet altijd even makkelijk om een team samen te stellen. Niet iedereen kan altijd, en vorige week had ik zelfs helemaal niemand. Geen probleem, dacht ik, want dan schuif ik gewoon aan bij een ander team, dat is nooit een punt.

Aangekomen in de “Union Jack” waren er toch twee collega’s aanwezig die wel mee wilden doen en dus had ik toch nog een team. Het werd alleen een drama, want die twee wisten dus echt helemaal niks! En ik bedoel echt niks, geen enkel antwoord! Aan een Chinees en een Maleise Chinees als teammaats heb je dus geen ene moer. We werden nog net niet laatste en dat kwam omdat ik in mijn eentje nog 67 van de 110 te halen punten bij elkaar had gesprokkeld.

Gelukkig zag het er deze week aanzienlijk beter uit. Ik had mijn maatje Fairuz en een nieuwe Amerikaanse collega Quincy bereid gevonden om mee te doen en zoals altijd was mijn Chinese collega Wei Ping ook weer aanwezig. Dat we niet zouden winnen hadden we halverwege al door maar dat we nog heel dicht bij zouden komen hadden we niet verwacht. We werden door een sterke eindsprint en goed gebruik van de joker tweede met 82 punten, maar drie punten achter het winnende team.

Het blijkt dat een Nederlands-Maleis-Chinees-Amerikaans team met wat Engelse inbreng goed werkt. Zelfs Wei Ping had één goed antwoord, en oké, we staan bij de serveersters in een goed blaadje dus die fluisterden ons ook een of twee goede antwoorden in, maar het had toch nog beter gekund. Er waren nogal wat vragen over de Filippijnen en daarvoor misten we nou net Filippijnse inbreng in ons team.

Maar goed, we wonnen wel lekker een fles wijn en 1500 pesos aan tegoedbonnen voor de “Union Jack”. En dat gaat volgende week tijdens de Quiz Night allemaal op...



Website van Willem en Riet