Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

First Class...

Panorama_A380_First_Class_001

We zijn weer thuis, vanmiddag landden we even na vijven op de luchthaven van Manila waar onze chauffeur Lito al op ons stond te wachten. Ondanks de enorme drukte op en rond de luchthaven waren we om kwart over zes thuis waar onze kleine kat Monster luid miauwend kwam aanrennen om ons te verwelkomen.

 
De reis zelf was bijzonder aangenaam verlopen, met name de vlucht naar Dubai en dat kwam omdat we bij het inchecken op Schiphol een aangename verrassing kregen. De Business Class van het vliegtuig zat behoorlijk vol en daarom kregen Riet en ik een upgrade naar First Class. Weliswaar konden we geen plaatsen naast elkaar krijgen maar dat kon ons even weinig schelen!
 
First Class reizen is iets waar je maar niet te veel aan moet wennen gezien het prijskaartje wat er normaal gesproken aan hangt, maar zo’n gratis upgrade is voor een keertje wel heel erg leuk. Ikzelf heb al eerder upgrades gehad naar First Class maar voor Riet was het de eerste keer, ze heeft er onderweg zelfs haar dutje voor opgegeven om er zoveel mogelijk van te genieten.
 
Als je in een Emirates Airbus A380 First Class reist zit je in een apart hokje met schuifdeuren die je voor je privacy kunt sluiten. Verder is het ruim, comfortabel en van alle gemakken voorzien. De stewardess komt langs om te vragen of en zo ja wanneer je wilt gaan douchen (er zijn geen wc’s maar twee badkamers), en je krijgt een menu waaruit je kunt kiezen en je mag zelf aangeven wat je wilt eten en wanneer. Verder heb je je eigen minibar, toilettafel, een mandje met snacks en een rek met tijdschriften. Had ik het al over de stoel, pardon de fauteuil, gehad?
 
Een buitengewoon aangenaam eerste deel van de reis dus en het was dan ook weer even wennen toen we op de vlucht van Dubai naar Manila weer “gewoon” Business Class zaten. Overigens hadden we ook op die vlucht weer mazzel want bij het inchecken was er iets verkeerd gegaan. We hadden plaatsen niet naast elkaar gekregen en dat zagen we pas bij het instappen want we hadden er niet op gelet, maar gelukkig bleken er twee lege plaatsen naast elkaar te zijn en nog aan het raam ook in plaats van in het midden.
 
Al met al dus een hele plezierige terugreis, en we zagen zelfs nog kans om tijdens het tweede stuk nog een paar uurtjes te slapen ook (Riet langer dan ik trouwens). Nu maar eens kijken de komende dagen hoe het staat met de jetlag...


Website van Willem en Riet