Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Leuk en minder leuk

Vanmorgen kregen we op het werk allemaal een erg aardig bericht. De Filipijnse regering heeft besloten het einde van de Ramadan aanstaande vrijdag tot een nationale feestdag te verklaren en dat betekent dus een vrije dag. En laat dat nou net de dag zijn dat Riet en ik naar Nederland vertrekken, en dat komt dus wel erg mooi uit ook al vertrekken we pas 's avonds laat. En het is voor de komende vakantie al de tweede keer dat ik aangenaam verrast word want eerder al hoorde ik dat de eerste maandag na mijn terugkeer uit Nederland ook al een vrije dag is. Waardoor ik mooi mijn terugvlucht naar een dag later kon laten zetten zodat ik optimaal kan profiteren van dat onverwachte cadeautje.

Ook leuk is dat ik afgelopen zaterdag toen ik door de tv kanalen aan het zappen was ik opeens Nederlands Eredivisie voetbal zag. Weliswaar een totaal verkeerde wedstrijd natuurlijk, de enige die op vrijdag was gespeeld, maar het bleek dat we hier vanaf dit seizoen gewoon naar samenvattingen van de Nederlandse competitie kunnen kijken, en nog in HD ook! Dat is mogelijk dankzij de overname van de televisie rechten van het Nederlandse voetbal door het FOX sportkanaal, wat wij toevallig al in ons pakket hadden zitten. Kijk, en dat maakt toch een beetje het gemis van de Nederlandse buitenlandzender BVN goed, al is het natuurlijk nog steeds frustrerend dat die zender in Indonesië gewoon overal te bekijken viel en hier niet.

Wat een stuk minder leuk is is natuurlijk dat stel zakkenwassers uit Rotterdam-Zuid wat gisteren een flinke domper heeft gezet op de feestvreugde. Stelletje eikels!


Website van Willem en Riet