Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Vodaflop

Het is altijd een beetje een gedoe met onze telefoons als we terug zijn in Nederland. Ik heb mijn Filipijnse telefoon abonnement maar dat gebruik ik uiteraard liever niet in Nederland omdat dat een kostbare zaak is, vooral voor degenen die mij vanuit Nederland bellen. Om dat probleem op te lossen heb ik hier twee jaar geleden een goedkoop prepaid telefoontje gekocht voor gebruik in Nederland. Dat dingetje gebruik ik dus alleen als ik in Nederland ben, de rest van de tijd ligt hij in Manila in een la.

Zo gauw ik op Schiphol aankom zet ik altijd mijn prepaid telefoontje aan en ook afgelopen zaterdag deed ik dat, maar deze keer weigerde het ding dienst. Niet de telefoon zelf, maar er werd geen koppeling gemaakt met het Vodafone netwerk. Niets aan de hand dacht ik, mijn beltegoed zal wel verlopen zijn dus het leek me een kwestie van opwaarderen.

Gisteren zocht ik de website van Vodafone op om online wat saldo op mijn beltegoed te zetten maar dat was te makkelijk gedacht. Ik kreeg een melding van de website dat mijn telefoonnummer niet online kon worden opgewaardeerd. Dat leek me niet kloppen dus Vodafone maar eens gebeld via het nummer wat op de website vermeld staat. Dat nummer bleek niet te kloppen ik kreeg te horen van elektronische dame dat het nummer was gewijzigd. Irritant, waarom wijzigen jullie dat dan niet op je eigen website?

Maar goed, het goeie nummer gebeld en ik kreeg een keuzemenu met vijf opties, die geen van alle geschikt waren voor mijn probleem. Na op goed geluk een nummer te hebben gekozen kreeg ik een dame met een zuid-Nederlands accent aan de lijn die na controle van mijn gegevens concludeerde dat Vodafone mijn SIM had gedeactiveerd omdat ik hem al maanden niet had gebruikt.

Zoiets had ik wel verwacht dus ik vroeg of die weer geactiveerd kon worden. Wat denk je, dat kan niet! Nee, behalve het feit dat ik mijn hele beltegoed kwijt ben moet ik nu ook een hele nieuwe SIM kopen. Als je het mij vraagt is dit gewoon diefstal. En ik maar denken dat dit soort ongein alleen maar op de Filipijnen voorkomt…



Website van Willem en Riet