Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Rotterdam City Racing

Rotterdam_City_Racing_04a


Robin en Chantal wilden vandaag even naar Rotterdam om te gaan shoppen voor een tas voor hun foto apparatuur, en ze vroegen of ik zin had om mee te gaan. En dat had ik wel, want ik was zelf ook nog op zoek naar wat spulletjes voor mijn camera.

We hadden wat pech toen we de stad in reden want de kortste weg naar de winkel waar we naar toe wilden was afgesloten en we moesten toen de halve stad door. Gelukkig was het niet zo druk en waren we toch redelijk snel ter plekke, en we hadden ook nog mazzel want er was ruim parkeerruimte voor de deur. Binnen bleek de keuze aan fototassen zo groot dat Chantal even aan het twijfelen werd gebracht maar uiteindelijk koos ze toch voor de tas die ze van te voren al had uitgezocht.

Buiten hadden we al een paar keer bekende geluiden gehoord, het geraas van racemotoren. We hadden al meteen een vermoeden dat er war aan de hand was in het centrum en besloten een kijkje te gaan nemen. Toen we er aankwamen hoorden we echter niets meer en we besloten dus maar op een terrasje te gaan zitten om wat te eten. Toen we terug naar de auto liepen zagen we in de buurt van de Blaak een menigte staan en we besloten toch maar even te gaan kijken.

Daar aangekomen hoorden we weer het bekende geluid van opgevoerde racemotoren. Het evenement bleek de Rotterdam City Racing te zijn, een demonstratie met racewagens waaronder twee Formule 1 wagens op een geïmproviseerd circuit van straten. Jammer genoeg stonden we achter een dikke rij mensen en hadden dus niet zo'n goed zicht, en daarom zijn we ook niet lang gebleven. Maar we wisten nu in ieder geval waarom het in de rest van de stad zo rustig was…



Website van Willem en Riet