Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

De Klucht van de Verstopping

Liquid_Sosa


Het heeft even geduurd maar we hebben er weer een, hoor! Een heuse klucht waarvan je je in alle ernst afvraagt hoe het mogelijk is en uiteraard weer een probleem met ons huis.

Terwijl onze gasten door Lito werden rondgereden in Manila moest er in ons huis een probleem worden opgelost. We hebben namelijk weer eens last van een verstopping, en deze keer is het de afvoer van de douche bij het zwembad die potdicht zit. Eerder waren er ook al problemen met de douche van Estela dus blijkbaar hebben we nu aan de rechterkant van het huis problemen nadat een paar maanden geleden soortgelijke problemen aan de linkerkant waren opgelost.


We hebben de afgelopen dagen zelf geprobeerd de verstopping te verhelpen met chemische ontstoppingsmiddelen maar het enige resultaat was dat het water wat op de douchevloer bleef staan steeds smeriger werd door losgekomen vuil. De verstopping zelf werd er niet mee verholpen en het werd dus tijd om hulptroepen in te schakelen.

Een berichtje naar onze huisbaas vanmorgen leverde zoals gewoonlijk snel antwoord op, er zou een loodgieter langskomen. Die kwam, een mannetje op de brommer zonder ook maar een enkel stuk gereedschap wat Riet al meteen de wenkbrauwen deed fronsen, maar we zijn inmiddels al het nodige gewend.

Het mannetje bekeek het probleem en ging vervolgens naar het huis van onze huisbaas om daar een rubberen wc ontstopper te halen. Dat werkte niet, waarop hij weer weg ging en terugkwam met een breinaald. Dat leverde uiteraard nog minder resultaat op waarop het mannetje na deze laatste vruchteloze poging weer vertrok.
 

Er kwam daarna nog een berichtje van de huisbaas dat er morgen een groep specialisten komt. We zijn benieuwd...



Website van Willem en Riet