Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Riet's verjaardag

Riets_verjaardag_2014_004


Dit is eigenlijk de eerste keer dat Riet haar verjaardag viert hier op de Filipijnen. Alle vorige keren, ook in het jaar dat we in Maleisië woonden, was ze tijdens haar verjaardag in Nederland. Nou ja, vorig jaar was een beetje half en half want toen kwam ze precies op haar verjaardag terug uit Nederland maar dat telt dus eigenlijk ook niet want het is behalve door ons tweeën verder niet gevierd.

Haar eerste verjaardag hier werd dat wel en dat werd meteen ook een groot feest. De vrouwen van Outpost vieren namelijk iedere maand op een bepaalde dag de verjaardagen van de leden die die maand jarig zijn of zijn geweest, en de locatie is altijd bij iemand thuis. Riet had aangeboden om de viering van deze maand bij ons thuis te doen, en ze heeft daar de hele week al voor warm gelopen want er moest natuurlijk van alles geregeld worden.

Het werd zoals gewoonlijk gezellig. De eerste dames kwamen rond een uur of elf vanmorgen en de laatste vertrokken zo rond half vijf en dan kun je dus wel stellen dat het een geslaagd verjaardagspartijtje was. De drie jarigen A'nez, Morag en Riet werden in het zonnetje gezet en kregen allemaal een eigen taart. En verder werd er uiteraard heel wat afgekletst en gefotografeerd.

En dat zijn nou precies de twee dingen waar Riet nooit zo kapot van is. Het fotograferen viel deze keer op zich nog wel mee maar toen ik om kwart over vijf thuis kwam zat Riet bij te komen op de bank met oren die nog steeds tuitten. Inderdaad Ans, net wat voor Riet, de hele dag dat geklep...



Website van Willem en Riet