Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Afscheid van Pat en Howard

Caviar_002a

Onze Australische vrienden Pat en Howard gaan aan het eind van de maand redelijk onverwachts terug naar Australië en omdat wij aanstaande donderdag op vakantie gaan naar China hadden we voor vanavond afgesproken voor een afscheidsetentje. Omdat dit toch een bijzondere gelegenheid was gingen we naar de sjieke
Caviar Restaurant and Champagne Bar in Westgate, net achter het Alabang Town Center.

Dit bijzondere restaurant bestaat nu iets meer dan een jaar en het wordt gerund door twee Nederlandse broers waarvan de een een chef en de andere een sommelier is. We waren er al eens eerder geweest en we waren toen ook al onder de indruk van de hele ambiance, de prima service en het meer dan uitstekende eten. Een logische keus dus want we wilden van dit afscheid iets bijzonders maken en het is morgen tenslotte ook Moederdag.

Het werd een ontzettend lange en gezellige avond, eigenlijk zoals je dat in de betere Nederlandse restaurants gewend bent. Het voorafje alleen al was de moeite waard, een Hollandse garnalen cocktail met een whisky sausje gemaakt van achttien jaar oude Macallan. Riet kon in eerste instantie haar ogen niet geloven en riep zelfs de ober om te vragen of het echt wel Hollandse garnalen waren...

Ook de rest van het eten was weer meer dan uitstekend, ik geloof niet dat ik ooit zulke lekkere lamskarbonaadjes heb gegeten! En voor het toetje hadden we een plateau gekozen met een selectie om te delen met z'n vieren, maar ik geloof dat we alle vier het hele plateau wel leeg hadden willen eten.

Opvallend was dat het restaurant met zijn voor Filippijnse begrippen toch pittige prijzen vrijwel helemaal vol zat, en hoewel er aan verscheidene tafels Nederlands klonk waren er toch ook heel wat tafels bezet met Filippino's en ik denk dat dat het beste aangeeft dat de beide broers hier goed bezig zijn.

Ze organiseren blijkbaar ook regelmatig bijzondere avonden met een thema. De chef kwam ons een kistje witte asperges laten zien, wat Riet bijna uit haar dak liet gaan. Helaas, de asperges zijn voor een speciale Moederdagavond die helemaal is volgeboekt. We hebben wel ons telefoonnummer achtergelaten voor het geval er een afzegging is.

En er was meer. We maakten uiteraard ook een praatje met de beide broers waarbij we vroegen naar de Hollandse garnalen. Die laten ze dus inderdaad overvliegen vanuit Nederland en mooier nog, het restaurant verkoopt desgewenst ook porties garnalen aan de liefhebbers en wij hebben ons gelijk als gegadigden aangemeld. Een tweede verrassing was dat het restaurant een levering Dobbe kalfskroketten wil laten overvliegen maar ze zoeken nog een paar andere gegadigden omdat de partij minimaal veertig dozen moet zijn en ze niet alles kunnen afnemen. Ook daarvoor is er een lijst en daar staan wij nu dus ook op!

Al met al ondanks de toch wat trieste aanleiding dus een fantastische avond en een waardig afscheid wat ons betreft van Pat en Howard. En wij zijn al voorzichtig aan het denken over een vakantie naar Australië...


Website van Willem en Riet