Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Aankomst op Boracay

Boracay_0011a

Om kwart over zeven vanmorgen stapten we in de auto om op tijd op de luchthaven NAIA te zijn voor ons vertrek naar het eiland Boracay om half elf. En op tijd waren we zeker want ten eerste was er niets te merken van een ochtendspits en ten tweede vertrokken we van de nieuwe Terminal 3 en dat scheelt zelfs zonder spits zeker twintig minuten rijden.

Omdat we zo vroeg waren moesten we wachten met inchecken maar toen dat kon was er een aangename verrassing, er werd ons aangeboden om een vlucht eerder te nemen. De tweede verrassing was het vliegtuig. In plaats van een Airbus 320 stond er namelijk tot mijn groot genoegen een Bombardier Q300 op ons te wachten, een klein toestel met propellers. Chantal werd bleek toen ze het zag, Riet zei “Nee hè!” en zelfs Robin keek wat ongemakkelijk.

Drukte om niks want het toestel van AirPhil Express bracht ons keurig in ruim drie kwartier van het regenachtige Manila naar het eiland Panay waar het vliegveldje Caticlan is. We werden al opgewacht door een hostess van het Discovery Shores Hotel en in een busje geladen wat ons naar een boot bracht. De overtocht naar Boracay duurde maar acht minuten waarna nog een ritje volgde van een kwartier in een busje, en uiteindelijk waren we nog ruim voor het middaguur op onze bestemming.

Wat we aantroffen overtrof onze stoutste verwachtingen. We hadden gehoord dat Discovery Shores op de officieuze lijst staat van de honderd beste hotels ter wereld en dat het het beste beach hotel ter wereld wordt genoemd, en wat ons betreft is dat niet overdreven! Behalve dat het een schitterend hotel is, gelegen aan een hagelwit strand met schitterende brandje schone kamers, is de service het beste wat ik ooit heb meegemaakt. Alles is werkelijk perfect, het gaat allemaal net effe verder dan het beste wat ik tot nu toe heb meegemaakt.

Zo kregen we bijvoorbeeld een voetmassage op de kamer na aankomst en stond de kamer vol met lekker hapjes die zo bleek later gewoon worden aangevuld. Dat is nog eens wat anders dan het bord met twee overrijpe bananen wat je in andere luxe hotels krijgt. Als je al wat krijgt...

We gaan hier lekker vijf dagen van genieten.



Website van Willem en Riet