Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Paspoort!

Chili's_ATC

Jawel, jawel, jullie lezen het goed! Ondanks onze twijfels heeft het visum bureau gedaan wat ze beloofd hebben en zijn onze paspoorten vanavond bezorgd, met het nieuwe visum erin gestempeld. Mijn paspoort was wat minder belangrijk maar dat van Riet was van cruciaal belang om het land uit te kunnen morgen.

Onze ACR kaarten (de plastic kaartjes met persoonsgegevens zonder welke het visum in feite waardeloos is) hebben we nog niet maar om te voorkomen dat Riet daar morgenavond op de luchthaven problemen mee krijgt heeft het bureau een "waiver" geregeld, een officiële brief van de immigratiedienst die Riet voor deze keer dispensatie verleend. En dat betekent dus dat Riet morgenavond gewoon met Ans en Joëlle kan vertrekken naar Nederland.

Vanmorgen hebben de dames een bezoekje gebracht aan de "wet market", een markt waar laten we maar zeggen de gewone Filipino's hun boodschappen doen. Die markt is een kleurrijk gebeuren met groente, fruit, vlees, vis en alle snuisterijen die je maar kunt verzinnen. Met name het fruit is er van heel goeie kwaliteit en heel erg goedkoop, het vlees en de vis zijn een iets ander verhaal. Omdat alles de hele dag in de open lucht en in de zon ligt ruikt het er niet echt fris en Ans zag tot haar schrik toen ze omkeek dat er vlak achter haar net een kip werd geslacht.

Vanavond moesten we weer een leuk tentje zoeken om een hapje te eten en dat werd deze keer Mexicaans bij restaurant Chili's. En ook daar was alles weer heel erg lekker volgens onze visite, alleen werd er vandaag wel bewust van een toetje afgezien. Iets over "veel te veel gegeten de laatste twee weken"...


Website van Willem en Riet