Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Geratel op het dak...

Al snel nadat we ons huis hadden betrokken warden we soms ‘s nachts wakker van herrie op het dak, en het gebeurde alleen wanneer er een heleboel wind stond. De eerste keer dat Riet het hoorde schrok ze zich het apelazerus want ze dacht aan inbrekers die met het meubilair aan het slepen waren. Gelukkig realiseerde ze zich al snel dat inbrekers hun werkzaamheden niet gewoonlijk niet gepaard laten gaan met een heleboel herrie...

Wat was het geval, ons huis is niet bedekt met dakpannen maar met dakplaten en ik dacht dat de wind onder die platen kwam waardoor ze gingen rammelen. Die theorie bleek echter niet te kloppen, de echte oorzaak lag heel anders. In de tuin van onze buren Larry en Niki staat namelijk een boom die takken heeft die boven ons dak hangen. Aan die takken hangen grote langwerpige zaden en bij harde wind spelen die zaden, die dus keihard zijn, een drumsolo op onze dakplaten.

Toen we dat eenmaal door hadden heb ik buurman Larry gevraagd of hij het goed vond dat ik de plantsoendienst van de Village er naar zou laten kijken. Dat bleek niet eens nodig want Larry heeft zelf spullen in huis om bomen te snoeien, en vorige week heeft hij daarmee de takken die over ons dak hingen gesnoeid. Dat was overigens nog wel even lachen want de boom bleek vol te zitten met grote rooie mieren, en die bijten venijnig. Terwijl hij stond te snoeien kropen de mieren over hem heen, in zijn kleren en al, en terwijl hij stond te snoeien leek het wel alsof hij aan het breakdancen was. En we hoorden van achter de muur ook Niki gillen want die stond de ladder vast te houden en werd ook door die krengen te grazen genomen.

Ondanks dat ongemak is ons probleem nu opgelost en dankzij Larry slapen we weer als een roos, zelfs als het waait...



Website van Willem en Riet