Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Goed gevoel

Baby San Pedro

Riet is vandaag met de ALIG vrouwen naar San Pedro geweest voor de zoveelste hulpactie van de afgelopen weken. Toen ik vanavond vroeg hoe het geweest was zei ze tot mijn verbazing „Leuk!”. Dat is geen reactie die je normaal gesproken zou verwachten maar het bleek dat op deze site alles in vergelijking met veel andere sites goed geregeld was. Er waren tenten en alles wat redelijk georganiseerd, iets wat de ALIG vrouwen nog niet eerder tegengekomen waren.

Desalniettemin was de hulp natuurlijk heel erg welkom en ook hier waren toch weer de nodige trieste verhalen. Het meest aangrijpend was het verhaal van het jongetje op de foto. Het kind is geboren zonder anus en heeft nu dus zo jong als hij is al een stoma. De operatie die nodig is om het kind een normale uitgang te bezorgen kost tienduizend pesos, een bedrag wat zijn familie van z’n levensdagen niet kan ophoesten. Om dit even in het juiste perspectief te plaatsen, we hebben het hier over een bedrag van honderdvijfentachtig euro.

Ja, en dan kun je als welvarende Westerling toch af en toe wat verschil maken. De dames van ALIG staken meteen de koppen bij elkaar en besloten ter plekke dat dit kind geholpen gaat worden. Er is behalve geld voor de operatie ook nog wel eenzelfde bedrag nodig voor medicijnen maar ook dat komt goed. het verhaal van dit jongetje gaat dus hopelijk een goed einde krijgen.

Af en toe wordt je wel eens moedeloos hier maar soms kun je toch wat verschil maken. En vandaar dus de begrijpelijke reactie van Riet…



Website van Willem en Riet