Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Reunies

Tramstraat_Katwijk


Mijn moeder gaat iedere dinsdagochtend een bakkie doen bij Tante Jo en als ik in Nederland ben ga ik als het even kan met haar mee. Voor mij betekent het een weerzien met het huis en de familie waar ik de eerste jaren van mijn leven zo'n beetje ben opgegroeid.

Tante Jo woont namelijk nog steeds in haar ouderlijk huis wat pal naast het huis ligt waar ik ben geboren. Voor diegenen die dat niet weten, mijn oma en de moeder van Tante Jo waren zussen die naast elkaar woonden, en mijn moeder en Tante Jo zijn dus volle nichten.

En dat betekent dat Tante Jo eigenlijk mijn achter-tante is, maar voor mij is ze gewoon mijn tante, net als haar zussen Tante Corrie, Tante Cobie, Tante Lenie en Tante Annie die vanmorgen ook allemaal langs kwamen voor een bakkie. En omdat Ome Dirk, Ome Piet en Ome Arend ook nog langs kwamen was het voor Tante Jo een huisje vol. Ik kijk nu al uit naar de volgende keer, al zal dat wel weer even gaan duren.

Naar aanleiding van deze reünie een ouwe foto waar mijn geboortehuis op staat. De man rechts die over het hek hangt is mijn Opa en als ik me niet vergis is de vrouw links die in de deuropening staat Tante Jo.

Vanavond was er nog een kleine reünie, want als ik in Nederland ben probeer ik altijd met mijn ouwe maat Willem af te spreken om naar de film te gaan en een happy te eten. Ook deze keer was het weer gelukt een datum te prikken en we spraken af in Den Haag. De film die we zagen was "Exodus" en het restaurant werd (zoals eigenlijk altijd) "La Lanterna". Ook voor herhaling vatbaar wat mij betreft...



Website van Willem en Riet