Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Nog steeds regen

Asia_Star_0006a


We zitten nog lang niet aan het eind van het regenseizoen wat nog tot ver in november kan doorlopen en dat merken we nog vrijwel iedere dag. Af en toe valt er overdag een fikse bui maar de meeste regen valt de laatste tijd toch hoofdzakelijk ’s nachts en vaak gaat dat gepaard met onweer.

Gisteravond was het weer zover, en het begon eigenlijk net toen ik om een uur of half elf naar mijn bed ging. Het viel er opeens met bakken uit en dat veroorzaakte een oorverdovend geraas op het dak. Niet dat we daar wakker van liggen, want we hebben meestal de airco aan ’s nachts en die maakt ook behoorlijk wat geluid. We zijn daar inmiddels zo aan gewend dat we het niet eens meer door hebben en ook door het geraas van zo’n zware bui slapen we dus gewoon heen.

In de ochtend is het bijna iedere dag stralend zonnig maar in de loop van de dag, meestal vroeg in de middag, zie je de donkere wolken aankomen en dat leverde vandaag vanuit ons kantoor het plaatje hierboven op.

Overigens zit ik een beetje in de lappenmand sinds zondag. Ik denk dat ik het sporten ietwat heb overdreven zaterdagochtend want zondagochtend werd ik wakker met een ontzettende pijn in mijn rug. Iets te enthousiast geweest en dat heb ik zondag de hele dag geweten, ik had op z’n Katteks gezegd ″een regge as een bòòthaeck″. Gisteren was het al een stuk beter maar toch nog zodanig dat ik mijn vaste sportsessie na het werk maar heb afgebeld, ik had geen zin om het te forceren. Vandaag ging het al weer en als deze trend zich morgen voortzet kan ik morgenavond weer naar de spinning klas.

Riet vind dat grote onzin, net als dat hele sporten trouwens. Die is van mening dat het ″gekkenwerk is op mijn leeftijd″. Nou ja…



Website van Willem en Riet