Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Optreden in "The Republiq"

Republiq-Manila

Vandaag was het dan zover, de laatste "Teambuilding Day" van het project in het Marriott Hotel in Manila. We krijgen hierna als het goed is nog één groot feest en dat moet dan het afsluitende feest worden voor een geslaagd project, ergens volgend jaar. De bedoeling van deze dag was om als team een aantal probleemgebieden te bespreken en te kijken of we daar een oplossing voor konden bedenken, met tussendoor ook wat teambuilding activiteiten als amusement. De dag werd afgesloten met een groot feest in de in Manila ontzettend populaire club "The Republiq".

Over de dag zelf kan ik kort zijn, de activiteiten die aan werk gerelateerd zijn vond ik zinvol maar die stomme spelletjes tussendoor daar krijg ik brandend maagzuur van. Het begon zoals gewoonlijk met een "spel" waarbij alle groepen waarin we verdeeld waren een soort handgebaar moest verzinnen en als dan ons groepsnummer 9 werd afgeroepen moest de groep gaan staan te schreeuwen "Wij zijn groep 9! Wij zijn groep 9! Waar is groep 3! En vervolgens was groep 3 dan aan de beurt. Erg grappig, maar ik vind dat activiteiten voor de padvinderij en niet voor een groep volwassen mensen.

Nog voordat het programma was afgelopen vertrokken mijn mede bandleden en ik om half vier van het Marriott naar het Remington hotel, gelegen naast het grote winkelcentrum Resort World bij de luchthaven NAIA. "The Republiq" is in Resort World en nadat we ons in een voor ons gehuurde kamer in het Remington hadden opgefrist en omgekleed gingen we naar "The Republiq" voor onze soundcheck waarvoor we van vijf tot zes de tijd hadden.

We speelden op de apparatuur van de professionele band "The Authority" die voor de avond was gehuurd, en met hulp van de roadies van die band konden we onze eigen spullen opstellen en afstellen. Na de soundcheck was het wachten op alle collega's en genodigden die vanaf zes uur binnen begonnen te druppelen.

Om acht uur was het dan zover en deden we onze set van negen nummers. Het geluid was prima, wat je ook van professionele spullen mag verwachten en het optreden verliep prima. Ik had in het derde nummer nog wel een kleine technische storing die mijn eigen schuld was want ik had geen nieuwe batterij in de zender van mijn draadloze gitaarverbinding gedaan en ik stond midden in het nummer dankzij een lege batterij dus ineens zonder geluid. Ik was gelukkig wel zo bijdehand geweest om een reserve batterij klaar te leggen en ik kon die lege nog net verwisselen voordat ik mijn solo moest doen.

From_the_Chorus_Republiq_001a

Al met al een geslaagd optreden weer, en wij kunnen nu zeggen dat we in "The Republiq" hebben gespeeld. Volgens mijn Filippino vrienden is dat niet iets om licht over te denken want het is DE club van het uitgaansleven in Manila en er hebben blijkbaar al heel wat beroemdheden opgetreden.

Of er nog een vervolg op dit optreden komt weten we niet. We zijn al gevraagd voor een ander evenement maar we zitten nog een beetje met de personele bezetting omdat onze drummer dan hoogstwaarschijnlijk op vakantie is. Zin hebben we er in ieder geval wel in, maat het is dus nog even afwachten.


Website van Willem en Riet