Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Kerstdiner bij Sapori D'Italia

Kerstdiner_Sapori_D'Italia_Den_Haag_2014-12-26_006-007-BW


Het is inmiddels al een paar jaar traditie dat we met onze zoons en schoondochters op Tweede Kerstdag uit eten gaan en die traditie hebben we ook dit jaar in ere gehouden. We gingen daarvoor deze keer naar een Italiaans restaurant in de Javastraat in Den Haag genaamd "Sapori D'Italia".

Dat was niet onze eerste keus want we wilden eigenlijk naar een ander Italiaans restaurant, "Villa Rozenrust" in Leidschendam, maar toen we wilden reserveren bleek dat al vol te zitten. De eigenaar had echter wel een goeie tip voor ons, hij verwees ons door naar het restaurant van zijn broer en zo kwamen we dus in Den Haag terecht.

De avond begon met een grappig voorval. Nadat we ons door een taxi hadden laten afzetten was er even paniek bij het personeel van het restaurant want onze reservering stond niet op de lijst. Wat bleek, we stonden in het verkeerde restaurant, "Sapri D'Italia" was er pal naast en we waren dus de verkeerde voordeur binnengestapt...

"Sapri D'Italia" had voor de gelegenheid een speciaal kerstmenu met als gangen achtereenvolgens een amuse, een voorgerecht, een soep, pasta gerechten, een hoofdgerecht, een toetje en afsluitend nog koffie met bonbons. En dat was nog niet eens alles want na het betalen van de rekening kregen we ter afsluiting nog een glaasje limoncello citroenlikeur.

De enige keuzes die we moesten maken was tussen twee soorten soep en vier hoofdgerechten (wilde eendenborst, kalfsoester, zeebaars of kreeft) en verder was het genieten van alles wat ons werd voorgezet. En genieten was het, vanaf de eerste hap tot de laatste slok!

Zoals ik al had verwacht gezien een eerdere ervaring bij "Villa Rozenrust" was het eten meer dan overvloedig. Maar de sfeer was gemoedelijk en er waren ruim pauzes tussen de gangen dus al met al hebben we dik vier uur zitten tafelen, met naast het heerlijke eten ook nog een paar flessen uitstekende rode wijn.

Een meer dan geslaagde avond dus die werd afgesloten met een afzakkertje bij ons thuis, luisterend naar de Top 2000...



Website van Willem en Riet