Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Krootjes!

Molave_Drive_20150119

De negentiende januari, vandaag zou de verjaardag van mijn vader zijn geweest. Als hij het had mogen beleven zou hij vandaag drieëntachtig jaar oud zijn geworden.

De Paus heeft vanmorgen de Filipijnen weer verlaten en is daarbij uitgezwaaid door duizenden mensen die langs de route naar het vliegveld stonden. Ze hadden er prachtig weer bij en dat was toch wel een verrassing want we hadden niet gedacht dat de tropische storm vandaag al voorbij zou zijn.

 
Ook voor ons dus mooi weer op de laatste vrije dag van het onverwacht lange weekend dankzij het bezoek van de Paus. En ook vandaag was het weer buitengewoon rustig op de wegen in en rond Alabang, wat bleek toen we vanmiddag een paar boodschappen gingen doen.

De geuren die vanmiddag uit onze keuken kwamen deden me heel sterk denken aan thuis want het rook heerlijk naar het koken van krootjes. Vanavond hadden we dan ook een ouderwets Nederlands maal op het menu staan, krootjes met uitgebakken spekjes. Die laatste zijn twee weken geleden geïmporteerd (lees: meegesmokkeld) vanuit Nederland. Het huis bleef na het eten wel nog lang bleef stinken naar uitgebakken spek...

Op de foto vandaag een kijkje in onze straat, vanmorgen genomen bij ons voor de deur. Je ziet rechts nog net een stukje van ons hek.


Website van Willem en Riet