Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

"From the Chorus"

From_The_Chorus_001


Eindelijk was het vandaag dan zover, het feest van ons project samen met Fluor, het bureau wat het ontwerp voor ons platform heeft gedaan. En voor mij was het belangrijkste van vanavond het optreden samen met een paar van mijn collega's, met onze band "From the Chorus". De bandnaam betekent "Vanaf het Refrein", iets wat onze bandleider Dustin tijdens het oefenen veelvuldig riep als we een nummer aan het instuderen waren.

Het idee voor de band kwam van onze Project Manager Antoine die het wel een goed idee leek om op het feest een band te hebben met allemaal mensen die in het project werken. In eerste instantie was het feest vorige week gepland als Kerstviering, maar alle Kerstvieringen zijn afgelast en het geld van al die parties is geschonken aan de noodhulp voor de slachtoffers van supertyfoon "Yolanda". In plaats van de vele Kerstvieringen werd er besloten om nu maar één bescheiden feest te geven, en wij mochten dan alsnog laten zien wat we in de afgelopen twee en een have maand geoefend hadden.

Het was een hele toer om een beetje band bij elkaar te krijgen. Zo hadden we om te beginnen geen bassist, en onze bandleider Dustin die gitarist is besloot om de bas ter hand te nemen. Helaas voor ons kreeg hij te horen dat hij voor het project naar het buitenland moest precies in de tijd dat het feest gegeven zou worden, en zo zaten we dus alweer zonder bassist. Gelukkig bracht Mark, een collega van Fluor uitkomst, want niet alleen was hij beschikbaar maar hij bleek ook nog eens een meer dan capabele bassist.

Het oefenen deden we meestal in een studiootje wat we afhuurden, en soms als dat niet beschikbaar was bij ons thuis of bij Melvin, onze drummer. Het ging ook allemaal niet van een leien dakje want behalve Dustin, Mark en ik had er niemand ooit in een band gespeeld, wat nou eenmaal de nodige aanpassing vereist, en regelmatig waren mensen niet beschikbaar vanwege het werk. Toch lukte het ons om in totaal in die korte tijd negen nummers in te studeren, waarvan de laatste pas afgelopen zaterdag voor het eerst werd gespeeld, het nummer "Best Song Ever" van "One Direction" notabene, wat ik overigens afgelopen vrijdag voor het eerst van mijn leven hoorde!

Hoewel er tijdens het begin van het optreden wat technische problemen waren met de gitaar van Carlos, waardoor er nog gauw even een verloting moest worden ingelast, werd het toch een succes. We kregen heel veel complimenten, al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat dat waarschijnlijk ook te maken heeft met het feit dat de meeste mensen er waarschijnlijk niks van verwachtten.

Nou, dat laatste viel gelukkig mee, en een herhaling zit er bij een volgend feest in het nieuwe jaar vrijwel zeker aan te komen...



Website van Willem en Riet