Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Logeerbed

Nieuw_Bed_Dec-20141203-001

Allereerst maar een update over de tropische storm "Hagupit" die we mogelijk over ons heen gaan krijgen. De storm is zich inderdaad aan het ontwikkelen tot een krachtige tyfoon maar er zijn nog steeds wisselende berichten over de route. De computermodellen geven nog steeds verschillende mogelijkheden aan maar In Tacloban, de stad die vorig jaar zo zwaar werd getroffen, wordt al weer rekening gehouden met het ergste. En dat terwijl ze nog aan het opkrabbelen zijn na de ramp van vorig jaar...

Iets heel anders, wij verwachten begin volgend jaar weer gasten en daarvoor zijn we alvast wat voorbereidingen gaan treffen. Een van de meest noodzakelijke dingen was een extra bed want we hebben wel een mooie logeerkamer maar daar staat alleen een tweepersoons bed in. Omdat er behoefte zal zijn aan meer slaapplaatsen zijn we op pad geweest voor een extra bed.

Riet had ergens al een bed zien staan voorzien van een extra onderschuifbed en voor erg weinig, maar bij nadere inspectie afgelopen zondag bleek dat dit bed hoogstwaarschijnlijk niet geschikt is voor Europeanen. De bodem bestond uit een raamwerk van dunne latjes wat er niet bepaald stevig uitzag en we besloten dus om toch maar even verder te kijken. Gelukkig stond er een bed wat er niet alleen veel steviger uitzag maar wat ook nog eens een stuk praktischer was omdat het ook als zitbank gebruikt kan worden.

De aankoop was snel geregeld al was er nog wat onderhandelen nodig om een wat dikkere matras erbij te krijgen want de standaard diktemaat is hier drie centimeter, alweer niet erg geschikt voor Europeanen. En in tegenstelling van wat we hier gewend zijn, het bed kon ook nog eens vrij snel geleverd worden. Wat heet, ze stonden maandagochtend al op de stoep!

We hebben er dus twee slaapplaatsen bij en kan de tweede logeerkamer worden ingericht. Moeten we wel even Estela verkassen want die gebruikte die kamer als strijkkamer. Ook geen probleem want we hebben nog een slaapkamer over...


Website van Willem en Riet