Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Natte zaterdag

2012_09_15_0004


De nasleep van de gebeurtenissen van gisteren waren duidelijk zichtbaar toen ik vanmorgen bij de Gold’s Gym aankwam. Het kantoor van de Sterling Bank onder de Gym was afgeschermd door een wand van golfijzeren platen aan de voorkant en het wemelde van de politie en beveiligingsbeambten, allemaal zwaar bewapend. Toen ik via de trap naar de eerste verdieping ging waar de Gym is gevestigd zag ik via de zijkant van het bankkantoor de ravage. Binnen was niet veel bijzonders te zien behalve dat alle computers op balies met zwaarte hoezen waren afgedekt, maar in de zijgevel lagen net als aan de voorkant alle ruiten eruit. Het was een komen en gaan van politie die blijkbaar nog steeds bezig waren met een sporenonderzoek. Er liepen ook een aantal figuren rond met heel indrukwekkende uniformen, dus de zaak heeft blijkbaar de aandacht van de hoogste politie- en legerkringen.

Verder was de rust weergekeerd, het enige opvallende was de hoeveelheid politie voor de bank en het grote aantal beveiligingsbeambten dat op motorfietsjes constant rondjes reden. Nadat ik terug was van de Gym gingen Riet en ik terug naar Molito om daar bij een van de nieuwe restaurants te gaan lunchen. Eerlijk gezegd denk ik dat Riet ook een beetje nieuwsgierig was en wilde weten of er nog wat te zien was. Zoals gezegdes dat niet het geval dus dat viel tegen, net als de lunch trouwens die niet om over naar huis te schrijven was (amateuristische bediening en niet echt geweldig eten al vond Riet de jus d’orange erg lekker).

Het was overigens een dag met heel veel regen vandaag. Donderdagnacht was dat begonnen en het is eigenlijk op een paar spaarzame momenten na niet meer droog geweest. Vandaag dus ook constant regen en dat viel een beetje tegen. Behalve de nodige boodschappen hebben we daarom niet echt veel gedaan vandaag. Er kwam alleen nog een berichtje van het Apple Service Centre dat mijn ouwe trouwe Macbook alleen nog te repareren is tegen een flinke prijs en ik moet dus gaan verzinnen of ik het dat nog wel waard vind.

En het is inmiddels wel duidelijk dat met name Abby zich inmiddels volkomen thuis voelt in de nieuwe mand...



Website van Willem en Riet