Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Opgelost...

Tuinstel_0003a

Was gisteren zo’n “Alles gaat fout” dag, vandaag werd alles opgelost. Hoewel dat niet helemaal zonder slag of stoot ging, met name voor wat betreft het gasstel.

Maar het eerste wat werd opgelost was de bekabeling voor de kabel tv. De in het huis aanwezige waren niet goed meer en moesten worden vervangen, maar het probleem was dat de kabelmaatschappij dat alleen maar provisorisch wilde doen. Dus niet door de bestaande kabelleidingen in de muur maar gewoon buitenom op de muur gespijkerd en dan door het raam naar binnen. Dat zag ik niet zo zitten en heb dus een elektriciën geregeld die de boel fatsoenlijk komt aanleggen. Vanmorgen kwam de man langs en heeft alles geregeld, hoewel het nog wel de nodige voeten in aarde had. Maar we kunnen nu de kabelmaatschappij gaan bellen om de boel aan te sluiten.

Het tweede probleem was het gasstel en dat werd helemaal een klucht. De service monteur van de fabrikant kwam en beweerde bij hoog en bij laag dat het toch aan het gas lag. De discussie met Riet liep hoog op en uiteindelijk werd Tina, de agente van de verhuurder, gebeld. Die bleek een tante te zijn met haar op haar tanden want in een mum van tijd stond ze samen met de man van de gasflessen voor de deur.

Toen begon een hevige discussie, waarbij uiteindelijk de verdeler voor op de gasfles die Tina van zichzelf had meegebracht uitsluitsel bracht. Het bleek dat de gasfles zelf het probleem was en onze verdeler was ook niet in orde. We hebben nu een nieuwe gasfles, een nieuwe verdeelkop en een werkend gasfornuis.

En het klapstuk van vandaag was het nieuwe tuinstel wat eindelijk bij de vierde afspraak werd bezorgd. Overbodig te zeggen dat Riet vanavond een heel stuk beter te spreken was dan gisteren...



Website van Willem en Riet