Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Vaderdag

IMG_0014a


We hebben nog steeds niet echt veel overlast van de tyfoon want ondanks dat het bewolkt was bleef het tot laat in de middag droog vandaag. Er stond wel de nodige wind wat op zich al bijzonder is maar dat zorgde voor een aangename verkoeling.

En het was natuurlijk Vaderdag vandaag, wat ook op de Filipijnen groots wordt gevierd. Uiteraard is het hier een echte familiedag zoals eigenlijk ieder feest wordt gevierd met de hele familie. Alleen blijven ze niet thuis maar gaan ze met zijn allen op pad en liefst winkelen en uit eten. Het was dan ook overal een compleet gekkenhuis en eigenlijk zo’n dag dat je maar beter thuis kunt blijven.

Alleen kreeg ik vanmiddag toch trek in een lekker bakkie van Starbucks en dus ging ik met de auto naar de Festival Mall, het grote winkelcentrum vlak bij mijn werk, op vijf minuutjes met de auto van hier. Uiteraard was ik niet de enige en dat bleek ook wel toen ik de ingang naar de parkeerterreinen opdraaide. Ik zag op alle borden staan dat alles vol was, en ik zag overal wachtende en zoekende auto’s. Ik had trek in een bakkie en geen zin in file rijden over een groot parkeerterrein dus ik ben meteen omgekeerd en teruggereden naar het Alabang Town Centre waar gelukkig ook een Starbucks zit.

Daar was het ook hartstikke druk maar er was nog parkeerplek en het was er heel erg gezellig. Met mijn favoriete bakkie, een cappuccino grande, heb ik heerlijk een tijdje op het terras gezeten en daarna een beetje rond gewandeld. Op de foto boven zie je het plein van het Town Centre waar meestal wel wat te doen is bij feestelijke gelegenheden, en vandaag waren dat groepen jongeren die dansvoorstellingen gaven. Helaas was ik blijkbaar net te laat want terwijl ik een mooi plekje zocht om een paar foto’s te maken was de voorstelling al afgelopen.

Vanavond was er om kwart over acht ook nog een vuurwerk. Onze katten stelden dat duidelijk niet op prijs...



Website van Willem en Riet