Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Afscheidslunch voor Fairuz

MountPinatubo_Fairuz

Het werk op de scheepswerf begint zijn voltooiing te naderen nu het nieuwe platform vrijwel klaar is en volgende week of misschien zelfs dit weekend al uit het droogdok zal worden gesleept. Daarna zal de reis beginnen die het platform over zee naar de uiteindelijke ligplaats zal brengen waarna er nog een paar maanden werk zal zijn om het nieuwe platform aan het al bestaande platform te koppelen en alles klaar te maken voor het opstarten. Dat laatste zal als alles volgens plan gaat ergens in juli moeten gebeuren.

Dit betekent wel de hoeveelheid werk voor mijn team wat nu nog uit zes mensen bestaat, inclusief mijzelf, door het wegvallen van het werk op de scheepswerf zodanig zal afnemen dat ik het voor het resterende deel van het project met minder mensen af kan. En dat houdt in dat ik een aantal mensen ga kwijtraken de komende weken waardoor mijn team gereduceerd wordt tot drie mensen, mijzelf weer meegerekend.

De twee man in mijn team op de scheepswerf blijven tot eind volgende maand, maar deze week is de laatste week van een andere zeer gewaardeerde collega. Fairuz is al meer dan vier jaar mijn steun en toeverlaat, maar omdat hij in feite als Maleisiër en dus ook als expat een dure kracht is voor mijn team moet ik vanwege de kosten van hem als eerste afscheid nemen.

Hij maakte al deel uit van het Information Management team in Kuala Lumpur voordat ik er de leiding over kreeg en zeker de eerste maanden was Fairuz dan ook voor mij een buitengewoon waardevolle bron van informatie. Toen we vanuit Kuala Lumpur naar de Filipijnen vertrokken heb ik dan ook toestemming gevraagd en gekregen om hem mee te nemen als teamlid. Ik denk dat hij me daar wel dankbaar voor is want hij heeft hier al snel kennis gemaakt met de duikport en sindsdien heeft hij heel wat tijd onder water doorgebracht.

Maar helaas, aan alles komt een eind (behalve aan een worst zei mijn Opa Kerkhoff altijd want die heeft er twee) en vrijdag is dus de laatste werkdag van Fairuz voor ons project. Vanmiddag heb ik hem en de beide meiden die de rest van mijn team hier in Manila vormen meegenomen voor een afscheidslunch bij restaurant Chili's en vrijdag nemen we dus definitief afscheid.

Fairuz, ik ga je missen, jongen!


Website van Willem en Riet