Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Naar de film

Dawn_of_the_Planet_of_the_Apes


Ik heb er al de nodige keren opmerkingen over gemaakt, sinds onze verhuizing uit Nederland staat mijn bioscoopbezoek op een heel laag pitje. Niet omdat er geen bioscopen zijn op de Filippijnen maar omdat het bioscooppubliek er naar mijn smaak te luidruchtig is en ik nou eenmaal graag rustig van een film wil genieten.

Als ik naar Nederland kom dan is dan ook een vast onderdeel een of meerdere bioscoopbezoeken en voor vandaag stond de eerste gepland, in gezelschap van mijn twee zoons die net als ik fanatieke filmliefhebbers zijn.

De film van vanavond was de laatste uit de serie "Planet of the Apes", in 3D nog wel. Hoewel de film zeker niet slecht was met mooie effecten was het 3D effect een beetje overbodig want het viel nauwelijks op. Veel scenes speelden zich af in het donker of halfdonker en dan komt 3D wat minder uit de verf. Af en toe keek ik langs mijn gele 3D bril en dan zag ik amper verschil. Ja, de ondertitels, die verklapten dan dat de film in 3D was.

Vervelend was overigens wel dat we nou weer een euro de man moesten betalen voor een 3D bril terwijl die dingen thuis overal rondslingeren want dit is niet onze eerste 3D film. Heb ik de auto toch wat te grondig schoongemaakt want we dachten er onderweg pas aan. Normaal gesproken liggen er altijd een paar van die dingen in het dashboard kastje, maar vandaag niet meer dus.

Nu liggen er in ieder geval weer twee voor de volgende keer...



Website van Willem en Riet