Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Hier of daar...

Ja, dat zal best niet meevallen als je vanuit dertig graden ineens weer met temperaturen van onder het vriespunt rekening moet houden. In ieder geval heeft Riet een hele voorspoedige vlucht gehad en ze kwam zelfs een half uur voor de geplande aankomsttijd op Schiphol aan. Dat was een dikke meevaller want daar zag het dus gisteravond nog niet naar uit. De verloren tijd in Manila werd met een hele korte tussenstop op Taipei niet alleen ingelopen maar er werd zelfs een voorsprongetje genomen van een half uur. En die voorsprong op de aankomsttijd bleef dus tot aan de landing op Schiphol ruimschoots in stand.

Bij vertrek zag het er nog niet naar uit dat alles zo voorspoedig zou verlopen. Behalve de aangekondigde vijf kwartier vertraging bleek bij het instappen dat er met het via het Internet wijzigen van haar stoel waarschijnlijk toch iets niet goed was gegaan want ze bleek toch op de in eerste instantie toegewezen plaats te zitten en niet op de plaats die ze zelf had uitgezocht. Dat had ze natuurlijk op haar boarding pass kunnen zien of tenminste bij het inchecken op kunnen letten, maar in de verwachting dat alles goed was gegaan had ze daar helemaal geen aandacht aan geschonken. En over schenken gesproken, tot overmaat van ramp kwam er naast haar ook nog eens een man zitten die ontzettend naar de drank stonk. Gelukkig was het niet wat het leek, er was waarschijnlijk een glas bier over ’s mans broek gegaan want die was nat en viel het met de dronkenschap alles mee.

Martin en Sandra stonden bij aankomst op Schiphol al te wachten en inmiddels zitten een bezoek aan de Bloemenveiling en het eerste familiebezoek er al weer op. Op het moment dat ik dit schrijf is het voor Riet tussen de middag en is ze goed beschouwd pas een ochtend in Rijnsburg. Ik heb al even gebeld om te vragen hoe de reis was en hoe het in Nederland is maar volgens haar voelt alles al weer „gewoon”. Wel even lachen toen we het over aanstaande woensdag hadden, want dat is natuurlijk As-Woensdag, en Riet merkte op dat ze er „hier” altijd een heel feest van maken. Ik kon niet nalaten op te merken dat ze niet „hier” is maar „daar”, want ze bedoelde met „hier” de Filipijnen…


Website van Willem en Riet