Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Eerste dag in ons huis

212MolaveDrive_0074c

Het nieuwe super king size bed slaapt heerlijk, dat was de conclusie toen ik vanmorgen voor het eerst wakker werd in ons nieuwe huis. Erg belangrijk want er is naar mijn idee niks erger dan een beroerd bed, en je weet pas of een bed goed is als je er in hebt geslapen.

Een prima begin van de dag dus maar niet alles ging daarna even goed vandaag. Allereerst bleek na het nemen van een douche dat het water in het bad niet wegloopt, een probleempje dus voor een loodgieter. Beneden gekomen rook de hele keuken naar gas, en ik ben dus eerst maar als een speer gaan ventileren. Dat van dat gas verbaasde me eigenlijk niks, ik had eergisteren al verteld over de niet echt professionele manier van werken van de gasfitters en ik had vervelend genoeg gelijk. De gaskraan op de gasfles is nu uit voorzorg dicht totdat dit probleem is opgelost.

Tenslotte zat ik nog met een koffer en een paar tassen met kleren die nog opgeruimd moesten worden, maar een inspectie van de kasten toonde aan dat de schoonmakers weliswaar op het oog alles netjes hadden gemaakt maar plekken waarvan ze dachten “Daar kijkt toch niemand” mooi hadden overgeslagen. Tijdens het boodschappen doen heb ik de nodige schoonmaak spullen ingeslagen en thuis gekomen heb ik alle kasten op de slaapkamer en de enorme inloopkast ernaast helemaal uitgesopt. Geen prettig klusje op mijn vrije zondag maar daarna konden de kleren tenminste met een gerust hart worden opgeruimd.

Vanavond ben ik met mijn maatje Fairuz naar een steak restaurant geweest want ik vond dat ik wel een enorme biefstuk had verdiend...



Website van Willem en Riet