Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Watermeter

Nou, het is ons weer gelukt hoor, we zijn alweer als laatste geëindigd met de Quiz Night. Het was wel op het nippertje maar de andere twee teams die gelijk met ons onderaan stonden wisten net iets meer van wereldvreemde muziek uit lang vervlogen tijden dan wij. Het scheelde niet veel, een enkele punt, maar de rode lantaarn was weer voor ons.

Nou moet ik wel zeggen dat er een team was dat het nog slechter deed dan wij, maar die taaiden na vier vragen af omdat de vragen vanavond idioot moeilijk waren, voor normale mensen tenminste. En dat zeg ik met nadruk erbij omdat we iedere week te maken hebben met een aantal teams van wat je rustig veteranen mag noemen en die weten ongeveer alles. Een vraag over literatuur, drama en kunst waarmee wij zegge en schrijve één schamel punt haalden vanavond leverde bij hun negen of tien punten op. En dat gaat de hele avond zo. Als we binnenkomen kijken we op het bord naar de deelnemende teams en dan zien we gelijk wat voor ons de hoogst haalbare plek is, afhankelijk van hoeveel van die "professionele" teams er meedoen die avond.

We hadden dan ook al snel gezien dat er vanavond niet meer dan een vijfde plaats in zou zitten aangezien alle vier de "prof" teams aanwezig waren, maar om dan van de zeven teams als laatste te eindigen valt toch niet mee, zeker niet als het gat met die toppers ook nog eens een stuk of twintig punten is op een totaal van maximaal honderd. De lol gaat er wel een beetje af zo, winnen hoeft niet altijd maar het idee dat je een beetje leuk kunt meedoen is toch wel belangrijk voor je motivatie.

Gelukkig was er deze week ook nog een lichtpuntje want het probleem van onze torenhoge waterrekening van twee maanden geleden (zeven miljoen pesos) is opgelost. We hadden een schatting gekregen in plaats van die hoge rekening, maar de afgelopen maand was ons verbruik weer gigantisch terwijl we niet eens thuis waren geweest de meeste tijd. Er kwam dus maar eens een monteur kijken en jawel hoor, die ontdekte dat de nieuwe watermeter die twee maanden geleden was geïnstalleerd achterste voren was gemonteerd en die telde dus achteruit...



Website van Willem en Riet