Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Mazzel

Abby_2013_10_13_0001a


Het is zoals verwacht een mooie dag geworden vandaag, een rustige zondag met weliswaar veel schapenwolken maar toch ook met veel zon en lekker warm. Volgens de berichten van gisteren zaten we vandaag tussen twee tyfoons in en de verwachtingen voor de komende dagen waren in eerste instantie niet best want de volgende tyfoon die in aantocht was, "Tino", zou nog zwaarder zijn dan "Santi" die ons net is gepasseerd.

Ook "Tino" zou vrijwel recht over Luzon trekken, en dat klopt met de gebruikelijke trend gedurende het regenseizoen. Aan het begin is de route van de tyfoons vrijwel altijd over het zuiden van de Filipijnen maar in de loop van het regenseizoen wordt de route steeds meer noordelijk waarbij wij op Luzon dus aan het einde van het seizoen de pineut zijn.

Maar soms hebben we mazzel want omdat de tyfoons steeds verder afbuigen naar een noordelijke route gebeurt het ook wel eens dat ze zover afbuigen dat ze niet over Luzon komen maar oostelijk passeren en naar het noorden richting Japan trekken.

En dat is precies wat er vandaag is gebeurd met "Tino", die op dit moment weliswaar in een zware cycloon is veranderd maar heeft besloten om recht naar het noorden te gaan in plaats van naar het westen over Luzon. Dat gaat ons een heleboel narigheid besparen, al zijn we daarmee niet van de tyfoons af want achter "Tino" is er al weer een nieuwe in ontwikkeling boven de Stille Oceaan. Maar het zal in ieder geval nog een paar dagen duren voordat die bij ons is, als die al besluit om onze kant op te komen.

Abby heeft een nieuw plekje gevonden om een dutje te doen, in de bijkeuken...



Website van Willem en Riet