Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Kapotte zekering

Alabang_0167a


Vanavond hadden we met vrienden afgesproken wat te gaan eten in de Union Jack Tavern en gewoontegetrouw hadden we buiten een aantal lichten aangedaan voor we weggingen. De straatverlichting laat hier nogal wat te wensen over en dan is het makkelijk bij het inparkeren als je een paar lichtjes aan hebt. We hadden daarom de lantaarns op het hek en nog wat andere lampen aangedaan.

Bij terugkomst uit de kroeg viel meteen al op dat het hartstikke donker was voor het huis, en we keken elkaar al verbaasd aan. Hadden we nou de lichten aangedaan of niet? Ja, je gaat toch twijfelen ondanks dat we vrijwel zeker wisten dat we de lichten hadden aangedaan. Binnen gekomen brandden de meeste lampen normaal, ook in de keuken, maar in de computerkamer en buiten aan de voorkant waren inderdaad alle lichten uit ondanks dat de schakelaars duidelijk aangaven dat ze zouden moeten branden.

De stoppenkast zit op een heel merkwaardige en niet zo heel erg handige plaats (vind ik), namelijk in een van de bovenste keukenkastjes. Het kastje was keurig voorzien van een lijst van alle schakelaars, maar we konden de schakelaar voor de lichten aan de voorkant aan en uit zetten wat we wilden, het resultaat bleef hetzelfde en dat was dat de lichten niet gingen branden. De zekering zal het dus ongetwijfeld hebben begeven maar de constructie van de stoppenkast is zodanig dat je niet makkelijk bij de zekeringen kunt en daar heb ik dus mijn vingers maar niet aan gebrand.

Aanstaande maandag dus maar even naar de huishoudelijke dienst van de zaak bellen, die knappen dat soort zaakjes normaal gesproken op. Het enige waar we twijfels over hebben is de termijn waarin het gaat worden opgelost. Tot nu toe moest er bij ieder probleempje wat we hadden een onderdeel besteld worden, en hoe vreemd dat ook moge klinken voor een simpele zekering, we gaan er van uit dat dat ook nu het geval zal zijn. En dan weten we het al…



Website van Willem en Riet