Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Terminal 3

Riet_bij_Terminal_3

De klucht van het vervoer van Riet naar het vliegveld kreeg vanmorgen vroeg nog een vervolg, zij het uiteindelijk wel met een positieve afloop.
 
Kwart over vijf liepen onze wekkers af want de vlucht van Riet met Emirates naar Dubai vertrok vanmorgen om negen uur. Dat betekende uiterlijk zes uur gaan rijden, en ook onze chauffeur Lito moest dus eerder opstaan om ons naar het vliegveld te rijden. Het is voor hem niet mogelijk om tegen die tijd al bij ons huis te zijn vanwege het openbaar vervoer maar daar hebben we een oplossing voor, wij rijden naar de rand van Alabang waar de Skyway begint en hij wacht ons daar dan op en neemt het stuur over.
 
Terwijl we op de Skyway rijden, onderweg naar Terminal 1 van de luchthaven, zegt Riet, “Welke terminal moet ik eigenlijk heen?”. Dus ik vraag, “Had je dat niet kunnen checken voordat we gingen rijden?”. Gelukkig staat het terminal nummer op de uitgeprinte boarding pass en wat blijkt, er staat Terminal 3!
 
Nou heb ik al heel wat geschreven (en geklaagd) over Terminal 1 die de afgelopen jaren gebruikt is voor internationale vluchten, en met name omdat er al een paar jaar een kant en klare nieuwe Terminal 3 ligt. Die terminal is veel dichterbij voor ons maar kon tot voor kort niet gebruikt worden door buitenlandse maatschappijen vanwege een betalingsconflict tussen de luchthaven en de bouwer.
 
Dat conflict is vorig jaar opgelost en de afgelopen twee maanden zijn de eerste luchtvaartmaatschappijen overgestapt naar Terminal 3, waaronder KLM vorige maand. En nu dus ook blijkbaar Emirates, waar we dus nog net op tijd achter kwamen.
 
Amper twintig minuten nadat we van huis vertrokken werd Riet dus afgezet bij de inmiddels al niet meer zo heel erg nieuwe Terminal 3, op zijn minst twintig minuten eerder dan de verwachte aankomsttijd bij Terminal 1. Buiten was keurig aangegeven waar je moest zijn voor Emirates, bij deur 5 dus, en van daar is alles soepel te verlopen want ik kreeg een half uurtje later al bericht dat ze in de Lounge zat.
 
Ikzelf was vanmorgen door de onverwachte tijdwinst al om half zeven op mijn werk. Waar de airco nog niet eens aan stond en het dus benauwd fris was...


Website van Willem en Riet