Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Ongewenste huisdieren

We hebben zoals jullie weten twee katten, Abby en Monster, maar daarnaast hebben we ook nog andere huisdieren en daar zijn we niet altijd even blij mee.

Allereerst zijn er de muggen. Die hebben we het hele jaar, de ene periode is het erger dan de andere, maar helemaal zonder zitten we nooit. En het vervelende van Aziatische muggen is dat je ze nooit ziet of hoort. Het enige wat je van hun aanwezigheid merkt is in eerste instantie jeuk, gevolgd door het opkomen van een bult.

Om heel eerlijk te zijn valt het bij mij erg mee de laatste tijd, ik heb heel zelden nog een beet en als ik er een heb is het nog een kleintje ook waar ik nauwelijks last van heb. Riet daarentegen lijkt wel een muggenmagneet, want ondanks dat die zich de hele dag loopt in te smeren en te spuiten wordt die iedere dag wel een keer of wat te grazen genomen. En hoe dat nou komt heb ik geen idee van, misschien vinden ze Riet gewoon lekkerder of zo.

De tweede soort huisdieren zijn we nog minder over te spreken, al moet gezegd dat we ze in huis niet hebben (hopen we). Ik heb het over kakkerlakken, en dat zijn hier behoorlijke joekels van soms wel een centimeter of vier, vijf. Normaal gesproken zouden we misschien niet eens veel van ze merken maar ze zijn de favoriete prooi van Monster. Als die ‘s avonds de tuin in gaat dan vangt ze er steevast wel een of twee waar ze mee speelt tot ze half dood zijn. Wij vinden ze dan op het terras, liggend op hun rug in diverse staten van opgegeten en meestal nog spartelend met hun poten.

En last but not least, sinds gisteravond hebben we er een nieuwe soort ongenode gasten bij, kikkers in de tuin. We zien ze niet, want als we naar buiten gaan houden ze zich plotseling muisstil (wat een woord in dit verband), maar als we binnen zitten dan is het gekwaak oorverdovend. Hopelijk vinden die krengen snel een wijfje, want daar schijnt het allemaal om te doen te zijn...



Website van Willem en Riet