Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Winkelen in Greenhills

Greenhills_Dec2012


Sandra kon haar lol weer niet op vandaag want we gingen naar een van de leukste winkelcentra in Manila, genaamd Greenhills. Dit winkelcentrum heeft niet alleen de gebruikelijke winkels met merkartikelen maar er is ook een enorme markthal met allemaal stalletjes die hetzelfde verkopen maar dan tegen veel lagere prijzen omdat alles er namaak is. Tassen, kleren, schoenen, horloges, alles ligt er voor een prikkie van de prijs van de echte en meestal is het namaak op het oog niet van echt te onderscheiden.

Waar Sandra naar op zoek was waren Converse All Stars, en liefst een paar rooie. We vonden ze in een van de vele stalletjes, en omdat Riet in hetzelfde stalletje nog een paar sportschoenen vond konden de dames afdingen tot negenhonderd pesos (minder dan vijftien euro) voor de twee paar. Martin ging op zoek naar een rugzak, hij vond op een gegeven moment een ”originele” Victorinix rugzak en ook voor nog geen vijftien euro. Sandra’s dag werd helemaal goed toen ze voor zowel haar iPhone als haar iPod een cover vond die samen omgerekend nog geen twee en een halve euro kostten.

Het enige probleem van Greenhills is dat het aan de andere kant van het centrum van Manila ligt en dat het dus vrijwel onvermijdelijk is om er via EDSA naar toe te rijden, de drukste verkeersweg van de stad. Op de heenweg deden we er dan ook ruim vijf kwartier over om er te komen, en om aan te geven wat voor verschil het kan maken of het druk is of rustig, op de terugweg viel het verkeer alles mee en deden we er netaan een half uur over om weer thuis te komen.

We maakten er een vroege avond van vanavond want voor morgen staat de tocht naar de vulkaan Mount Pinatubo op het programma en we worden daarvoor om vier uur in de ochtend opgepikt. Of het doorgaat is op dit moment de grote vraag want het is vanavond begonnen te regenen en er zijn al een paar fikse buien gevallen. Of de regen doorzet morgen is afhankelijk van de route van de tropische storm die op dit moment ten zuiden van ons dwars over de Filipijnen trekt. Als het regent gaat de tocht vrijwel zeker niet door, dus het wordt nog even spannend. Afwachten maar, meer kunnen we niet doen.

Voor de liefhebbers, ik heb een foto album geplaatst met de foto’s van onze trip naar Boracay. Je kunt het album vinden op de Foto’s pagina (de link staat links bovenaan het scherm) of via deze
directe link.



Website van Willem en Riet