Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Kostbaar dagje

Batik_Schilderijen_003

Dit was een dagje van onverwachte kosten en dat begon met het bezoek van Riet aan de tandarts vanmorgen. Ze zou in eerste instantie gaan voor de brug die haar voortanden moet vervangen maar er stond ook nog een klusje open van een kies waar de complete vulling uit gevallen was. Daar wilde Riet toch ook wel het een ander aan gedaan hebben want er verdween regelmatig een halve maaltijd in, en omdat ze er nu toch was zou de tandarts dit probleem meteen oplossen.

Toen hij bezig was constateerde de tandarts dat er nog wat meer mis was en eigenlijk wilde hij de achterste kies maar meteen trekken want daar was geen redden meer aan. Dat zag Riet niet zo zitten en de tandarts deed een poging om alles te restaureren met nieuwe vullingen. Toen hij echter de stalen bandjes loshaalde die alles tijdens het vullen bij elkaar moesten houden los haalde vielen de vullingen er gewoon weer uit. Er was maar één oplossing mogelijk en dat was kronen, en dat wordt een duur grapje want Riet krijgt er nu dus drie. Dat opgeteld bij de brug voor de voortanden en er komt een bedrag uit waar je een aardig weekendje van weg kunt.

Er werd vandaag ook weer gebeld door Sky Cable want volgens hun hebben we nog steeds een of meer rekeningen open staan. Volgens Riet was alles betaald en het laatste afschrift liet ook zien dat het openstaande saldo nul was, dus geen achterstand. Omdat Sky hardnekkig bleef volhouden dat we nog een bedrag hebben openstaan is Riet maar eens gaan spitten en ze kwam tot de conclusie dat het heel goed mogelijk is dat we de maand mei inderdaad niet hebben betaald. Ik zou graag zeggen dat we die rekening niet hebben gehad maar dat is niet waar want hij zit gewoon tussen het stapeltje. Dat wordt dus een bedrag van bijna 5000 pesos oftewel iets van honderd euro in zijn achteruit.

Ja, en dan natuurlijk nog de klusjesman die Riet vanmorgen gebeld heeft om de Batik schilderijen op te komen hangen. Riet had van tevoren geen prijsopgaaf gevraagd dus ze had zoals gewoonlijk geen idee hoeveel er betaald moest worden. De klusjesman heeft prima werk geleverd want de schilderijen hangen prachtig, maar hij voelde zich toch wat bezwaard toen er afgerekend moest worden. Hij vroeg Riet dan ook of ze in vredesnaam niet wat meer klusjes had om hem bezig te houden, want per dag rekende hij maximaal 500 pesos maar zijn minimum tarief was toch eigenlijk wel 250 pesos (vijf euro). En hij vond dat eigenlijk toch wel wat te veel van het goeie voor die twintig minuutjes dat het hele karwei hem had gekost.

Riet heeft de goeie man 300 pesos gegeven neb gezegd dat we hem voortaan voor alle klusjes gaan bellen, want jullie snappen natuurlijk wel dat ik vanaf nu zelf dus echt geen spijker meer in de muur sla…


Website van Willem en Riet