Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Kattenkooi

IMG_0003a


Wat er vandaag aan de hand was weet ik niet maar het was in ieder winkelcentrum vandaag een compleet gekkenhuis. Jaja, ik weet wel dat je op zondag ook helemaal niet naar een winkelcentrum hoort te gaan maar er waren een paar dingen die we nog moesten aanschaffen en omdat ik nou eenmaal doordeweeks de auto meeneem naar mijn werk moet dat soort dingen in het weekend. En bovendien zitten alle Starbucksen nou eenmaal in de winkelcentra.

Zelf was ik al vroeg in de middag op pad geweest voor wat kleine aankopen en een lekker bakkie (Cappuccino Grande, zoals altijd) en het was me al opgevallen dat het al behoorlijk druk was. Later in de middag ging Riet ook even mee want we moesten nog een kattenkooi kopen. Ik vond de exemplaren die ik eerder die middag al gezien had wat aan de gammele kant dus wilde ik een “second opinion”.

Het was ongelofelijk maar bij de Festival Mall was er niet één parkeerplaats vrij terwijl er daar toch enorme parkeerterreinen zijn. Er reden tientallen auto’s rond op zoek naar een plekje en daar sloten we ons in eerste instantie bij aan. Na twee rondes over het terrein zonder succes had ik het wel gezien en ging op weg naar de uitgang. Daar begon een security guard naar ons te gebaren, en hij dirigeerde ons naar een plek waar een groot bord “No Parking” stond. Hij verschoof simpelweg het bord, hielp met aanwijzingen bij het inparkeren en we stonden.

We vonden een kattenkooi die er naar ons idee stevig genoeg uitzag en die bovendien opvouwbaar was. Nadat we nog ergens wat hebben gegeten gingen we thuis de kooi opzetten met het idee de katten er alvast een beetje aan te laten wennen. Ze hebben er al aan gesnuffeld en omheen gelopen, maar ze lijken er nog niks van te moeten hebben. Ze zijn niet achterlijk, want het is vrijwel eenzelfde kooi als waarmee ze hier naar toe werden vervoerd en dat leken ze nog al te goed te weten. Tot nu toe vertikken ze het namelijk om erin te gaan.

Overigens kan ik morgen terug naar de winkel want de kooi deugt niet, er is een verbindingsstuk los wat voor de stevigheid moet zorgen als hij uitgeklapt staat...



Website van Willem en Riet