Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Dagje winkelen

We hadden het vandaag druk want er moesten heel veel boodschappen worden gedaan. Met name voor onze aanstaande chauffeur moesten we het een en ander aanschaffen want we hebben wel een ″chauffeurshok″ maar daar moet dan wel een stoel en een tafeltje in, en nog wat dingetjes.

Een van de winkels waar we naar toe gingen was S&R, een soort macro die eigenlijk maar één nadeel heeft: als je er gaat winkelen koop je altijd veel meer dan je van plan was. Zo gingen we kijken voor wat spulletjes voor het chauffeurshok maar we kwamen ook naar buiten met een rijstkoker, een wijnkoeler, een afdruiprek en de nodige flessen wijn. En waar we eigenlijk voor waren gekomen hadden ze niet eens dus we moesten nog verderop. En het gebeurt niet vaak maar Riet had er zin in vandaag dus deden we dat ook maar meteen.

Bij de Festival Supermall kochten we een televisietje voor onze ″maid″ Estela, want we vonden dat ze dat wel verdiend had na een jaar trouwe dienst. Het is een goedkoop Chinees fabrikaat maar met een prima beeld en tot onze verrassing kregen we er ook nog een gratis DVD speler bij; en dat terwijl het televisietje al ″Kruitvat prijs″ was. We kochten ook nog een klein radiootje voor de chauffeur, maar wat we nog steeds niet hadden was een stoel. Wat we zochten was eigenlijk een tuinstoel en gelukkig wisten we nog waar we eerder zo’n stoel hadden gekocht voor Estela, in het Alabang Town Center en dat betekende dus alweer verderop.

Aangekomen in het ATC deden we eerst een bakkie bij de Coffee Bean, waarna we inderdaad de gezochte stoel vonden in een van de winkels in het ATC. Riet toonde weer haar inmiddels buitengewone vaardigheid in afdingen en wist de prijs met bijna een derde te reduceren. En halen jullie nu niet meteen je wenkbrauwen op, dat is hier in Zuid-Oost Azië heel normaal. Al met al kwamen we vanmiddag thuis met een auto die helemaal afgeladen was...



Website van Willem en Riet